Nutanix channel baas Rodney Foreman vertrokken

23-04-2019 | door: Witold Kepinski

Nutanix channel baas Rodney Foreman vertrokken

Nutanix channelbaas Rodney Foreman heeft de hypergeconvergeerde infrastructuur specialist net 15 maanden alweer verlaten. Bob Wallace, vice-president van Sales Strategy bij Nutanix, vervangt Foreman als interim-global channel leader van Nutanix. Wallace is zes jaar werkzaam geweest bij Nutanix en bekleedde verschillende sales executive-functies, waaronder vice-president van Channel, OEM en Inside Sales.

Nutanix kondigde begin januari 2018 formeel de benoeming aan van Rodney Foreman tot Vice President van Global Channel Sales. Foreman, die op 8 januari bij Nutanix begon, was eerder verantwoordelijk voor Informatica's kanaalactiviteiten, maar de meeste van zijn eerdere managementervaring op het gebied van channel business heeft hij bij IBM opgedaan. Bij Nutanix zei hij dat het zijn taak is om zaken te innoveren. Dat begon onder andere met het herzien van de verkoopprocessen van het bedrijf.

Foreman speelde een belangrijke rol bij het opstellen van Nutanix's nieuwe partnerstrategie en programma, dat de nadruk legt op prikkels rond nieuwe deals en training in plaats van alleen maar verkoop.

Het vertrek van Foreman komt minder dan slechts twee maanden nadat de aandelen van Nutanix met 32 procent zijn afgenomen na het tweede winstrapport van het bedrijf over het fiscale kwartaal, waarin het lager dan verwachte omzetverwachting voor het derde kwartaal bekendmaakte. Eerder verliet Chief Revenue Officer Louis Attanasio het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht