Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit (update)

24-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit (update)

Samsung stelt de lancering van de Galaxy Fold uit. De beslissing volgt op problemen met de displays van testexemplaren van de opvouwbare smartphone.

Dit bevestigt Samsung aan CRN. Samsung verstrekte afgelopen week testexemplaren van het apparaat aan verschillende journalisten. Deze exemplaren bleken echter binnen enkele dagen al problemen te geven. In sommige gevallen werd het scherm deels onbruikbaar, terwijl in andere gevallen het scherm continu flikkert en één gebruiker met zelfs een gebroken scherm werd geconfronteerd.

Samsung kondigde kort na het bekend worden van de problemen al een diepgravend onderzoek aan naar de problemen.

Update: In een officiële verklaring schrijft Michiel Dijkman, Head of Corporate Affairs Samsung Benelux: 

"Statement: Verkrijgbaarheid Samsung Galaxy Fold

We hebben onlangs een compleet nieuwe mobiele categorie onthuld: een smartphone waarin we meerdere nieuwe technologieën en materialen hebben toegepast om een scherm te creëren dat flexibel genoeg is om te vouwen. Wij voelen ons gesteund door de positieve reacties over de Galaxy Fold.

Hoewel veel reviewers het grote potentieel van het toestel met ons hebben gedeeld, hebben sommigen ons ook laten zien dat het toestel verdere verbeteringen nodig heeft om de beste gebruikservaring te kunnen garanderen.

Om deze feedback goed te beoordelen en verdere interne testen uit te voeren, hebben we besloten de release van de Galaxy Fold uit te stellen. In de komende weken willen we de nieuwe releasedatum bekendmaken.

Uit de eerste inspectie van de gerapporteerde problemen met het display blijkt dat deze verband kunnen houden met de impact op de bovenste en onderste blootgestelde delen van het scharnier. Er was ook een geval waarbij deeltjes in het apparaat de displayprestatie beïnvloedden.

Wij nemen maatregelen om de displaybescherming te versterken. We zullen ook de handleiding over het gebruik van het display verbeteren, inclusief de beschermlaag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold kunnen halen.

Wij waarderen het vertrouwen van onze klanten. Zij zijn altijd onze topprioriteit. Samsung is vastberaden nauw samen te blijven werken met klanten en partners om de sector vooruit te helpen. Wij bedanken hen voor hun geduld en begrip."

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware