Witold Kepinski - 24 april 2019

HP introduceert Campus Partner Programma voor voortgezet onderwijs

HP introduceert samen met StudyWise, Boekloos, Choose IT en Vitasys het HP Campus Partner Programma in het voortgezet onderwijs. Met het HP Campus Partner Programma creëren scholen een eigen, gevarieerd aanbod van laptops, waarmee ouders van leerlingen voordelig een HP laptop kunnen kopen of huren. Ook levert het programma een verzekering en daarmee een oplossing bij diefstal of schade. Door het centraal aanbieden van dergelijke services hebben scholen meer grip op kwaliteit en uniformiteit van laptops. HP ontwikkelde het partner programma parallel aan het groeiende ‘Bring Your Own Device’-concept, waarbij leerlingen een eigen device naar school meebrengen.

De onderwijssector is meer dan ooit een groeiende markt. Neem het basisonderwijs: hierin groeit de verhouding van devices en leerlingen steeds meer naar één op één. Ralph van der Baan, Partner Business Manager in het HP Educatie team, ziet ook in het voortgezet onderwijs een sterke toename van leerlingen die een eigen device aan dienen te schaffen: “Het HP Campus Partner Programma biedt kansen om hierin aan de behoeften van ouders en leerlingen te voldoen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel: partners moeten aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen om HP Campus Partner te worden. Zo zijn scholen er zeker van dat ze met een HP Campus Partner een verantwoorde keuze maken.“

Modern onderwijs

HP gebruikt haar ervaring in het toepassen van technologie voor onderwijsdoeleinden om leerlingen te helpen op een moderne manier te studeren. Naast het helpen van scholen bij het optimaliseren van de generieke IT met laptops, chromebooks, printers en schermen heeft het een duidelijke visie op modern onderwijs. Ralph van der Baan: “We hebben ambitie om educatie in een brede zin te laten aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Een eerdere toonaangevende ontwikkeling op dit gebied is de opening van het eerste onderwijskundig medialab in november 2018. In dit multifunctionele lab worden de toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing, Robotica, 3D en pc’s geïntegreerd in het onderwijscurriculum.”

Onderwijsinstellingen die interesse hebben in het HP Campus Partner Programma of in een HP Medialab kunnen contact opnemen met HP of met een van de geaccrediteerde HP Business Partners. Meer informatie en contactgegevens vind je op www.hp.nl/onderwijs.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!