Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

23-04-2019 | door: Redactie

Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

Equinix, een interconnectie- en datacenterbedrijf, kondigt aan dat het een transactie heeft afgerond voor de aankoop van de AMS1-datacenteractiviteiten van Switch Datacenters in Amsterdam, voor 30 miljoen euro. De overeenkomst werd ondertekend op 16 april 2019 en de overname is afgerond op 18 april 2019.

De vestiging, die de nieuwe naam Equinix AM11 International Business Exchange (IBX) datacenter krijgt, ligt dicht bij de bestaande campus van Equinix in Amsterdam Zuidoost – een van de grootste connectiviteitshubs ter wereld.

De toevoeging van AM11 voorziet in de groeiende vraag naar connectiviteit in Amsterdam en in de Europese markt, omdat bedrijven hun digitale infrastructuur, die nodig is binnen digital edge-strategieën, steeds verder uitbreiden, aldus Equinix.

Equinix exploiteert momenteel meer dan 200 IBX-datacenters in 52 markten, waardoor klanten nog meer mogelijkheden hebben om met andere bedrijven over de hele wereld verbinding te maken op Platform Equinix. Eugene Bergen, President, EMEA, EMEA, Equinix: "Amsterdam is een belangrijk interconnectiepunt voor Europa, met toonaangevende ondernemingen en cloud service providers. Dit maakt Amsterdam een toonaangevende hub voor IT-infrastructuren. Door extra interconnectiemogelijkheden en capaciteit in deze markt toe te voegen, kunnen lokale en internationale klanten gebruik maken van Platform Equinix om aan hun veranderende zakelijke behoeften te voldoen - of dat nu is om verbinding te maken met netwerken, clouds, of content en digitale media-providers - Equinix is the place to be".

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter