Wouter Hoeffnagel - 24 april 2019

Computest ondersteunt AMBER Alert met performance testing

AMBER Alert gaat een samenwerking aan met Computest voor de performance testing van het online platform. Sinds de start in 2008 heeft AMBER Alert een enorme groei doorgemaakt. Om te blijven voldoen aan de vereisten en het massale aantal gelijktijdige bezoekers te kunnen verwerken, is het belangrijk dat de performance gegarandeerd is. Computest gaat AMBER Alert hierbij helpen.

"Als je een ontvoerd of vermist kind wilt opsporen is je website het laatste waar je je druk om wil maken", zegt Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert. "Iedere seconde telt. Om ervan verzekerd te zijn dat ons platform ons op kritieke momenten niet in de steek laat, hebben we gekozen voor een partnership met Computest."

7,5 miljoen requests per minuut

De techniek achter het AMBER Alert platform is continu in ontwikkeling. "Het platform is gebouwd om 24 uur per dag op elk ogenblik miljoenen bezoekers aan te kunnen zonder dat er extra capaciteit nodig is. Het kan maar liefst 7,5 miljoen requests per minuut verwerken. Dit lijkt veel, maar als je weet dat zo'n drie miljoen Nederlanders de AMBER Alerts ontvangen en indirect twaalf miljoen Nederlanders deze onder ogen krijgen, kun je bedenken dat de site bij het versturen van een alert berekend moet zijn op miljoenen gelijktijdige bezoekers."

Hoen: "Zonder de juiste tools en expertise is het heel lastig te bepalen hoe ver je kunt gaan voordat het systeem afhaakt. Hoe hard kun je rennen voordat je flauwvalt? En belangrijker: hoe kun je dat voorkomen? Hiervoor heb je echt specialisten nodig. Met Computest hebben we deze altijd tot onze beschikking."

Maatschappelijke functie

"We zijn trots dat we een bijdrage mogen leveren aan het AMBER Alert platform", zegt Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest. "Het systeem heeft een belangrijke maatschappelijke functie en moet altijd klaar zijn om optimaal te presteren. Mede dankzij onze ruime ervaring met massale performance testen en specialistische kennis, zorgen we ervoor dat het platform van AMBER Alert altijd klaar is om topprestaties te leveren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!