Wouter Hoeffnagel - 25 april 2019

Politie Nederland kiest voor ‘Stretched DevOps’ samenwerking met Solvinity

Solvinity biedt een veilige en beheersbare cloudoplossing voor de webapplicaties van Politie Nederland. De politie ontwikkelt toepassingen voor burgers, ketenpartners en medewerkers. Het operationele gedeelte wordt verzorgd door Solvinity in een ‘Stretched DevOps’ samenwerking, waarbij de nadruk ligt op security & control.

DevOps is een moderne manier om softwareontwikkelaars (Developers) en beheerders (Operations) optimaal te laten samenwerken. Kenmerkend aan de Stretched DevOps methode, die door Solvinity voor deze samenwerking is ontwikkeld, is dat het ontwikkelingsteam van de politie en de beheerders van Solvinity op locatie als één team met elkaar samenwerken. Zo leren beide partijen elkaar vanaf de start goed kennen en wordt kennis snel uitgewisseld, waardoor Development en Operations goed kunnen integreren en de dienstverlening continu wordt geoptimaliseerd.

Continuous Integration / Continuous Delivery

Bij de inrichting van de nieuwe omgeving voor de Web Application Hosting diensten (‘WAH-diensten’) van de politie wordt gebruikgemaakt van Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD) en container-technologie. CI/CD stelt applicatieontwikkelaars in staat veranderingen in hun softwarecode sneller en beter gecontroleerd door te voeren in hun toepassingen. De combinatie van de containertechnologie en de Stretched DevOps samenwerkingsvorm geeft de beide teams maximale controle over het ontwikkelingsproces, waardoor nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten snel, veilig en efficiënt in de webdiensten van de politie worden opgenomen.

Om het succes van deze samenwerking meetbaar te maken vult Solvinity de gebruikelijke SLA (Service Level Agreement) aan met een Experience Level Agreement (XLA). Hiermee wil het bedrijf benadrukken dat het resultaat van de samenwerking een betere gebruikservaring moet zijn, zowel voor de ontwikkelaars bij de politie als voor de gebruikers van de diensten die in deze samenwerking worden ontwikkeld.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!