Witold Kepinski - 25 april 2019

NETGEAR maakt resultaten voor het eerste kwartaal 2019 bekend

NETGEAR, leverancier van netwerk- en internetgerelateerde producten voor consumenten en bedrijven, rapporteert de financiële resultaten voor het eerste kwartaal 31 maart 2019. 

De netto-omzet in het eerste kwartaal 2019 bedraagt 249,1 miljoen dollar, een stijging van 1,6% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat voor het eerste kwartaal 2019 is 14 miljoen dollar

Patrick Lo (foto), ceo NETGEAR, zegt over de cijfers: "We hadden een succesvol eerste kwartaal van 2019, aangedreven door de Orbi-lijn van gaas WiFi-systemen, de Nighthawk Pro Gaming-lijn, kabelmodems en gateways en onze SMB-switching portfolio. Onze financiële resultaten voor het kwartaal kwamen aan de bovenkant van ons richtingsbereik voor omzet en iets boven het bereik van de niet-GAAP-bedrijfsmarge. "

Lo vervolgt: "We zijn verheugd te kunnen melden dat we in Q1 10,4 miljoen geregistreerde gebruikers hebben bereikt, wat de basis vormt voor het bouwen van ons betaald abonneebestand. Bovendien bereikte ons aantal geregistreerde app-gebruikers in het eerste kwartaal 2 miljoen. "

"Op het gebied van het product hebben we nu drie Nighthawk WiFi 6-routers op de markt en een vierde die in mei wordt uitgerold. We zullen deze producten al snel gaan gebruiken, net zoals nieuwe en langverwachte WiFi 6-compatibele smartphones en laptops de markt veroveren Om snel ons marktleiderschap te vestigen, willen we onze marketinginspanningen in het huidige kwartaal vergroten om onze hele WiFi 6-portefeuille te promoten. "

Zakelijke Outlook

Bryan Murray , Chief Financial Officer van NETGEAR, verwacht over het tweede kwartaal: "Door de verminderde leveringen van serviceproviders zal de netto-omzet in het tweede kwartaal naar verwachting tussen de 215 miljoen en 230 miljoen dollar bedragen. Gezien deze daling van onze topline en de toegenomen marketinguitgaven aan ondersteuning van onze WiFi 6-initiatieven, de operationele marge voor het tweede kwartaal van GAAP zal naar verwachting in het bereik van 0,0% tot 1,0% liggen en de niet-GAAP-bedrijfsmarge ligt naar verwachting tussen 4,0% en 5,0%. Ons GAAP-belastingtarief is naar verwachting ongeveer 28,5% zal zijn en ons non-GAAP-belastingtarief naar verwachting 23,5% zal zijn voor het tweede kwartaal van 2019. We verwachten dat onze operationele marge aanzienlijk zal verbeteren in de tweede helft van het jaar wanneer de inkomsten en marketinguitgaven van serviceproviders zouden beide keren terug naar normale niveaus."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!