Ordina boekt meer omzet bij stabiele winst

25-04-2019 | door: Witold Kepinski

Ordina boekt meer omzet bij stabiele winst

Ordina Benelux zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2019 met 3,6 procent stijgen naar 94,6 miljoen euro. Het nettoresultaat bedraagt 3,1 miljoen euro, een kleijne daling sinds vorig jaar.

De omzet in Nederland stijgt 0,2% naar 65,4 miljoen euro. De omzet in België en Luxemburg stijgt met 12,1% naar 29,2 miljoen euro.

Jo Maes (foto), CEO Ordina, zegt over de resultaten: “In het eerste kwartaal van 2019 realiseerden we rendabele groei. België/Luxemburg heeft opnieuw goed gepresteerd in dit eerste kwartaal met een iets verhoogd kostenniveau door de geplande investeringen voor het werven en aantrekken van nieuwe mensen en de opening van twee nieuwe kantoren. Daarnaast zien we een sterke groei in de zorgmarkt in België/Luxemburg, gedreven door het succes in de farmaceutische industrie. Ook in Nederland zet de gezonde groei door met een verbeterd resultaat, mede gedreven doordat klantvragen in toenemende mate worden ingevuld met eigen medewerkers. In de publieke sector zet de sterke performance van Nederland door, evenals in de financiële sector. Verder zien we opnieuw dat onze vijf gerichte proposities een steeds beter antwoord vormen op de marktvraag. Een mooi voorbeeld van onze businesspropositie Intelligente datagedreven organisaties is de opdracht bij de hogesnelheidstreindienst Eurostar. Hier gaat Ordina de personeels- en onderhoudsplanning optimaliseren.”

Terug naar nieuws overzicht