Witold Kepinski - 25 april 2019

Fujitsu behoudt meer banen na sluiting fabriek in Augsburg

Na de geplande sluiting van de Fujitsu computerfabriek in het Duitse Augsburg blijven 350 banen behouden. Dat is aanzienlijk meer dan de 150 banen die oorspronkelijk waren gepland.

Er komt een nieuwe locatie in de regio Augsburg. Vanaf daar zal de technische ondersteuning voor zakelijke klanten worden voortgezet.

Fujitsu gaat zijn fabriek in Augsburg in Zuid Duitsland tegen 2020 sluiten. De sluiting van de hardware fabriek is een onderdeel van een wereldwijde bedrijfsherstructurering waarbij veranderingen in de productactiviteiten worden doorgevoerd met een sterkere focus op het beheer, de integratie en de werking van services en oplossingen.

Als onderdeel van deze herstructurering reorganiseert Fujitsu zijn productlijn en centraliseert hij onderzoek en ontwikkeling, inkoop en productie voor zijn productactiviteiten in Japan. Dat betekent dat de productie in Augsburg wordt afgebouwd om uiteindelijk volledig te sluiten. Tot nu toe heeft het bedrijf voornamelijk computers, notebooks en opslagsystemen in de Duitse fabriek geproduceerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!