ICT-servicedesk RDW gaat naar Fujitsu

25-04-2019 | door: Witold Kepinski

ICT-servicedesk RDW gaat naar Fujitsu

RDW en Fujitsu hebben een contract getekend om de ICT-servicedesk van de RWD over te laten gaan naar Fujitsu. Het Japanse IT-bedrijf gaat er de komende jaren voor zorgen dat de medewerkers en externe gebruiker van de RDW optimaal ondersteund worden. De contractperiode bedraagt 3 jaar, waarbij er een verlenging mogelijk is van nogmaals 3 jaar. Er is al een samenwerking op het gebied van werkplekbeheer.

De RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt en de wettelijke taken uitvoert die hier mee te maken hebben. Zo controleert de RDW de veiligheid- en milieuaspecten van voertuigen. Door de digitalisering van bijvoorbeeld de rijbewijsaanvragen, de plannen rond tol- en vrachtwagenheffingen en de ontwikkelingen rondom connected en zelfrijdende voertuigen, wordt ICT steeds belangrijker voor de RDW. Bovendien doen allerlei verschillende groepen een beroep op de organisatie waardoor de diversiteit aan interne en externe gebruikers groot is. De door de ICT-servicedesk aangenomen en afgehandelde service calls zijn dan ook bijzonder divers. Niet alleen de ruim 1.500 interne medewerkers maar ook 400 gemeenten, verzekeraars, politie en parkeerdiensten hebben allemaal hun eigen behoeften en wensen. Het vergt dan ook veel planning en ervaring om al die verschillende gebruikers optimaal te kunnen bedienen.

Complexiteit vraagt om adequaat handelen
De RDW streeft naar een kwalitatief goede en adequate afhandeling van de service calls en wil dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare data en informatie. “Fujitsu kan als expert op dit gebied zeker meerwaarde bieden”, zegt Bas de Reus (foto), Algemeen Directeur bij Fujitsu. “Naast de uiteenlopende gebruikersgroepen worden er tegenwoordig steeds hogere eisen gesteld aan security, dit heeft als gevolg dat de werkzaamheden steeds complexer worden. Door deze specialistische taken uit handen te nemen van de RDW ICT-servicedesk helpen wij de organisatie om nog beter te presteren.”

Terug naar nieuws overzicht