Redactie - 27 april 2019

Cmotions wordt onderdeel van Broad Horizon

Cmotions wordt onderdeel van Broad Horizon image

Cloud Solution Provider Broad Horizon heeft per 12 april 2019 data science & business intelligence adviesbureau Cmotions overgenomen. Daarmee ontstaat een unieke speler in de Benelux markt met volledig geïntegreerde oplossingen op gebied van enterprise applicaties, hybrid cloud en data analytics. Broad Horizon stelt hiermee organisaties in staat om hun data in te zetten als een strategisch bedrijfsmiddel om zo hun adaptief vermogen en concurrentiekracht duurzaam te vergroten.

Cmotions helpt bedrijven bij de transformatie naar een data-gedreven organisatie door advisering en implementatie van datastrategieën die organisaties in staat stellen de juiste beslissingen te nemen zodat ze zich aan een veranderende wereld aan kunnen passen. Het Amersfoortse bedrijf bedient de top 200 bedrijven en organisaties in Nederland met circa 65 gedreven professionals, werkzaam op het snijvlak van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan. Broad Horizon is een van de grootste aanbieders van IT- en cloudoplossingen voor middelgrote bedrijven in de Benelux. Broad Horizon levert managed services op het gebied van business consultancy, digitale werkplekken, cloud infrastructuur en bedrijfsapplicaties zoals ERP en CRM. Bij Broad Horizon werken 400 specialisten.

Missie

Broad Horizon heeft als missie om organisaties te helpen succesvol te transformeren en de mogelijkheden van de nieuwe digitale samenleving maximaal te benutten. Slim gebruik van data wordt bepalend voor bedrijven om zich te onderscheiden in de markt. Vaak ontbreekt het ondernemingen aan ervaring om beschikbare data om te zetten in inzichten en deze toe te passen op business vraagstukken. Cmotions legt de relatie tussen data, inzichten, toepassingen en business doelstellingen en verzorgt voor haar opdrachtgevers steeds vaker ook de technische realisatie en de inbedding in een bestaande architectuur en infrastructuur. Door de overname van Cmotions is Broad Horizon nog beter in staat om haar klanten, door de inzet van inzichten uit data, te helpen vooruit te lopen op de concurrentie en adaptief te kunnen reageren op bewegingen in de markt.

Kees Groenewoud, partner Cmotions: “Voor Cmotions biedt de overname de kans om opdrachtgevers meer integraal en dus slagvaardiger te kunnen ondersteunen in het toepassen van data science. Ook kunnen we door deze stap naast de ‘top200 organisaties’ ook middelgrote organisaties ondersteunen bij hun ambities en uitdagingen op het gebied van data science.”

Broad Horizon-oprichter Rudolf Meijer: “De inzet van data-technologie wordt steeds meer missie-kritisch voor organisaties en instellingen. Het raakt volledig ingebed in de kern-bedrijfsprocessen en is bepalend geworden voor continuïteit en innovatievermogen. Met Cmotions hebben we alle kennis en kunde in huis om voor en samen met onze klanten gestructureerd dat inzicht te creëren en te benutten, zodat ze er beter in slagen altijd een stap vóór te blijven.”

Management

Coos Keijser en Ronald Wiekenkamp, behorend tot de oorspronkelijke oprichters van Cmotions, hebben met ingang van 1 april jl. de organisatie verlaten. Cmotions-partners Kees Groenewoud en Tino Faulhaber zullen samen met Broad Horizon de directie vormen en zullen tevens aandeelhouder worden van Broad Horizon. Daarnaast zal Broad Horizon als brede dienstverlener op het snijvlak van IT, business intelligence en operational excellence dit jaar nadrukkelijk naar buiten treden."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!