IBM Q Network bij meer universiteiten beschikbaar

27-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Q Network bij meer universiteiten beschikbaar

IBM heeft de uitbreiding van het IBM Q Network aangekondigd met een aantal wereldwijde universiteiten met de intentie om samen te werken met IBM om gezamenlijk onderzoek in quantum computing te versnellen en leerplannen ontwikkelen om studenten voor te bereiden op een loopbaan die zal worden beïnvloed door dit volgende tijdperk van informatica, in de hele wetenschap en het bedrijfsleven.

Het IBM Q Network is een community van Fortune 500-bedrijven, startups, academische instellingen en onderzoekslaboratoria die werken aan kwantumcomputing en praktische toepassingen verkennen.

Nu kondigt IBM dat Florida State University, de University of Notre Dame, Virginia Tech, Stony Brook University en de University of Tokyo heeft directe toegang hebben tot IBM Q  commercieel beschikbare kwantumcomputersystemen voor lesgeven en faculteiten en onderzoeksprojecten voor studenten die de quantum informatiewetenschap vooruit helpen en vroege toepassingen verkennen, als academische partners.

Voorbeelden van toekomstig onderzoek en verkenning van kwantumcomputertoepassingen zijn onder andere bij de universiteit van Notre Dame: als onderdeel van het IBM Q Network zal de universiteit een interdisciplinaire quantum-programmeergemeenschap laten groeien en een personeelsbestand op de niet-gegradueerde en afgestudeerde niveaus voorbereiden op de ontwikkeling van nieuwe quantum computing-toepassingen in de chemie, fysica en engineering en het creëren van hulpmiddelen om de efficiëntie van kwantumcomputers te vergroten.

"Het ontwikkelen van praktische kwantumtoepassingen die zakelijke en wetenschappelijke doorbraken stimuleren, vereist een gevarieerd ecosysteem", zegt Dr. Anthony Annunziata , IBM Q Network Global Lead, IBM Research. "Samenwerken met deze toonaangevende academische en onderzoeksinstellingen is van cruciaal belang als we werken aan het opleiden, empoweren en de quantumklant van de volgende generatie studenten klaarstomen om het veld te betreden."

Vanaf deze zomer organiseert IBM bootcamps en hackathons voor ontwikkelaars voor hands-on training van het open source IBM Q Experience cloudservicesplatform en het full-stack open source Qiskit  -kwantumsoftwareplatform op de campus bij deelnemende universiteiten.

Het IBM Q Network biedt zijn organisaties kwantumexpertise en -middelen, quantumsoftware en ontwikkelaarstools, evenals cloudgebaseerde toegang tot kwantumsoftware en ontwikkelaarstools, evenals cloudgebaseerde toegang tot IBM's meest geavanceerde, commercieel beschikbare en schaalbare universele quantum computing-systemen. Bovendien ondersteunt de gratis en publiekelijk beschikbare IBM Q Experience nu meer dan 100.000 gebruikers, die meer dan 10 miljoen experimenten hebben uitgevoerd en meer dan 180 onderzoekspapers van derden hebben gepubliceerd. Ontwikkelaars hebben Qiskit ook meer dan 160.000 keer gedownload om quantum computing-programma's te maken en uit te voeren.

Bezoek https://www.research.ibm.com/ibm-q/network/ voor meer informatie over het IBM Q Network en een volledige lijst van alle partners, leden en hubs.

Terug naar nieuws overzicht