Wouter Hoeffnagel - 29 april 2019

Managers: 'Stijgende klantverwachtingen bieden groeikansen'

Managers: 'Stijgende klantverwachtingen bieden groeikansen' image

De meerderheid van de Nederlandse zakelijke markt (60%) ziet steeds hogere klantverwachtingen als belangrijke kans voor groei in een onzekere markt. Leidinggevenden zien deze ontwikkeling niet als hindernis, maar juist als kans om een concurrentievoordeel te creëren voor de eigen organisatie.

Dit blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van Ricoh. De vraag van klanten naar betaalbare oplossingen en diensten neemt toe, en hierbij helpt nieuwe technologie zakelijke leiders en hun medewerkers efficiënter te werken. Hierdoor is de inzet van nieuwe technologie uiteindelijk ook gunstig voor hun klanten.

Individuele behoeften

Ruim de helft (55%) van de Nederlandse zakelijke leiders wil nieuwe technologie dan ook gebruiken om meer controle uit te oefenen over de eigen organisatie en sneller te kunnen reageren op verandering. 54 procent zou echter willen dat het eenvoudiger was om technologie af te stemmen op individuele behoeften. Gezien de jaarlijkse kosten voor technologische vernieuwingen, die voor een Europees bedrijf gemiddeld rond de 26.000 euro liggen, is er ook duidelijk vraag naar meer kosteneffectieve manieren om up-to-date te blijven.

Maurits Aalders (foto), Marketing Director, Ricoh Nederland, zegt: "Digitale disruptie is de afgelopen tien jaar bepalend in het bedrijfsleven. In samenwerking met het Robotics Centre of Excellence van de Rabobank hebben we bijvoorbeeld met robotisering geholpen om de voorbereidingstijd van verzekeringsadviesgesprekken terug te dringen van 41 naar 6 minuten. Dat zorgt ervoor dat de werknemers van de Rabobank meer tijd overhouden voor andere taken, én de klanten minder lang op goedkeuring en verwerking van hun aanvragen hoeven te wachten. Dankzij onze nauwe samenwerking met zulke vooraanstaande Nederlandse bedrijven voor de ontwikkeling van nieuwe klantgerichte oplossingen, weten we hoe belangrijk het is dat investeringen in technologie zowel de organisatie als hun klanten helpen effectiever te zijn."

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!