VMware cloud infrastructuur beschikbaar op Microsoft Azure

29-04-2019 | door: Witold Kepinski

VMware cloud infrastructuur beschikbaar op Microsoft Azure

Dell Technologies en Microsoft breiden hun partnerschap uit door klanten en partners een VMware cloud infrastructuur te bieden op Microsoft Azure cloud. Bovendien kunnen gezamenlijke Microsoft 365 en VMware Workspace ONE klanten Office 365 op verschillende devices beheren via cloud-gebaseerde integratie met Microsoft Intune en Azure Active Directory. VMware breidt ook de mogelijkheden van Microsoft Windows Virtual Desktop uit met gebruik van VMware Horizon Cloud op Microsoft Azure. Dit wordt gemeld tijdens de Dell Technologies World 2019 conferentie in Las Vegas.

De aankondiging werd gedaan door Satya Nadella (foto), ceo van Microsoft, die speciaal naar Dell Technologies World 2019 in Las Vegas was gekomen om de 15.000 aanwezige klanten en partners toe  te spreken. "Bij Microsoft richten we ons op het helpen van klanten bij hun digitale transformatie, door middel van partnerschappen waarmee ze kunnen profiteren van de Microsoft cloud, met behulp van de technologieën die ze al hebben. Samen met Dell Technologies en VMware bieden we onze gezamenlijke klanten een geïntegreerde cloudervaring en digitale werkplekoplossingen om nieuwe kansen te bieden en aan hun veranderende behoeften te voldoen", aldus Nadella.

Edge

Michael Dell, CEO van Dell Technologies, zegt over de samenwerking: "Met deze aankondiging werken Dell Technologies en Microsoft aan de vereenvoudiging van de gehele technologieomgeving van onze klanten. Ons doel is om een enkel beeld te bieden van edge to core naar cloud - een geïntegreerd platform voor de digitale toekomst van onze klanten."

De cloud is fundamenteel geworden om organisaties in staat te stellen sneller hun bedrijfsdoelen te bereiken, aldus Michael Dell. Met de schaalbaarheid van de cloud, verbeterde beveiliging, productiviteit, kostenbesparingen en meer, profiteren bedrijven van de vele voordelen, aldus de ceo en oprichter van Dell. Deze voordelen stellen organisaties in staat om beter gebruik te maken van de mogelijkheden van technologieën zoals kunstmatige intelligentie en Internet of Things. Door deze samenwerking willen Microsoft, Dell Technologies en VMware klantentransformaties versnellen met nog meer open, flexibele en schaalbare oplossingen zo melden de Satya Nadella en Michael Dell.

Digitale Transformatie

Klanten zijn verheugd dat VMware de samenwerking met Microsoft heeft kunnen uitbreiden zo meldt Pat Gelsinger, CEO van VMware. "Deze cloud- en client toepassingen zullen klanten nog meer waarde bieden, meer flexibiliteit bieden om hun hybride multi-cloud- en multi-device reis te versnellen en de digitale transformatie van hun bedrijf te versnellen."

VMware ervaring op Microsoft Azure

Azure VMware Solutions zijn gebouwd op VMware Cloud Foundation - een uitgebreid aanbod van softwaregedefinieerde computing, opslag, netwerken en beheer - geïmplementeerd in Azure. Met deze oplossingen kunnen klanten profiteren van de breed inzetbare en vertrouwde cloud-infrastructuur van VMware en tegelijkertijd de kracht van Microsoft Azure ervaren, aldus VMware ceo Pat Gelsinger.

Workloads

Azure VMware Solutions biedt klanten de mogelijkheid om bestaande VMware workloads te migreren, uit te breiden en uit te voeren van on-premises omgevingen naar Azure zonder de noodzaak om applicaties opnieuw te ontwerpen of retoolbewerkingen uit te voeren. Klanten kunnen nieuwe en bestaande applicaties bouwen, uitvoeren, beheren en beveiligen in VMware-omgevingen en Microsoft Azure en tegelijkertijd een enkel model uitbreiden voor operaties op basis van bestaande tools, vaardigheden en processen als onderdeel van een hybride cloudstrategie. Enkele van de klantscenario's die Azure VMware Solutions ondersteunt, zijn app-migratie en uitbreiding van datacenter, disaster recovery en bedrijfscontinuïteit en moderne applicatie ontwikkeling, zo wordt gemeld tijdens Dell Technologies World 2019 in Las Vegas.

AI, Machine Learning en IoT

Met Azure VMware Solutions kunnen organisaties gebruikmaken van Azure's schaal-, beveiligings- en snelle provisioningcycli om applicaties te innoveren en te moderniseren en tegelijkertijd de prestaties te verbeteren. Door integratie met native Azure-services kunnen klanten eenvoudig geavanceerde functies zoals AI, Machine Learning en IoT in hun applicaties integreren, waardoor nieuwe, intelligente ervaringen mogelijk worden.

Azure VMware Solutions zijn first-party services van Microsoft, ontwikkeld in samenwerking met VMware Cloud Verified partners CloudSimple en Virtustream, onderdeel van Dell Technologies.

Digital Workspace

Met deze overeenkomst kunnen wederzijdse Microsoft 365 en VMware Workspace ONE klanten het maximale uit hun digitale werkruimte halen op verschillende apparaatplatforms, terwijl de bestaande en toekomstige investeringen worden gemaximaliseerd zo wordt gemeld op Dell Technologies World. Concreet kunnen klanten Workspace ONE gebruiken voor het beheren en beveiligen van de krachtige productiviteitsfuncties van Office 365 op verschillende apparaten via cloud-gebaseerde integratie met Microsoft Intune en Azure Active Directory.

Windows 10 - Workspace One - Office 365

Door de nieuwe aanbiedingen van Dell Technologies Unified Workspace kunnen klanten volgens VMware, Dell Technologies en Microsoft hun digitale transformatieproces van Windows 10 verder versnellen door gebruik te maken van de integratie van Microsoft Windows Autopilot en Dell Device Provisioning and Deployment Services, zoals Dell ProDeploy - allemaal mogelijk gemaakt door de integratie van Microsoft 365, Workspace ONE en Dell Provisioning Services.

Daarnaast heeft Microsoft onlangs Windows Virtual Desktop aangekondigd, een service die een Windows 10-ervaring met meerdere sessies biedt, optimalisaties voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor RDS-desktops en -apps voor Windows Server Remote Desktop Services. Als onderdeel van deze overeenkomst zal VMware de mogelijkheden van Microsoft Windows Virtual Desktop uitbreiden om klanten in staat te stellen hun cloudinitiatieven verder te versnellen door gebruik te maken van VMware Horizon Cloud op Microsoft Azure. De initiële mogelijkheden zijn naar verwachting beschikbaar aan het einde van kalenderjaar 2019 als een technische preview.

VMware NSX

Microsoft en VMware verkennen ook initiatieven om verdere integratie tussen VMware-infrastructuur en Azure te stimuleren, zoals integratie van VMware NSX met Azure Networking en integratie van specifieke Azure-services met VMware-beheeroplossingen. Ze zullen ook onderzoeken welke specifieke Azure-services beschikbaar zijn voor klanten van VMware on-premises. Door deze samenwerking willen de bedrijven klanten een meer naadloze ervaring bieden in VMware- en Azure-omgevingen, zo wordt gemeld op Dell Technologies World.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud