Witold Kepinski - 01 mei 2019

Dell EMC VxFlex Ready Nodes appliance voor HCI en server SAN architectuur

Dell EMC VxFlex Ready Nodes appliance voor HCI en server SAN architectuur image

Dell EMC introduceert VxFlex Ready Nodes appliance. Deze is geschikt voor HCI en server SAN architectuur omgevingen. Het betreft een kant-en-klaar systeem dat een compacte en goedkopere vormfactor toevoegt aan de hyperconvergence- portefeuille Dell EMC. Dit wordt gemeld tijdens de Dell Technologies World 2019 conferentie in Las Vegas door Matt Paul, Director Product Management Open HCI.

Dell EMC VxFlex Ready Nodes bundelen de volgende generatie, rack-geoptimaliseerde Dell EMC PowerEdge-servers met Dell EMC VxFlex OS-software in schaalbare, betrouwbare en gemakkelijk te implementeren bouwstenen. VxFlex Ready Nodes is ideaal voor HCI- of server SAN-architectuur, heterogene gevirtualiseerde omgevingen en krachtige databases zoals van Oracle. Ook werkt het prima voor container technologie zoals Kubernetes en open source infrastructuur zoals OpenShift.

Bovendien kan de gebruiker beslissen verschillende virtualisatie platformen gebruiken zoals Microsoft Hyper V, VMware vSphere of Red Hat. En verder Windows, SUSE of Ubuntu. Flex OS zorgt dat storage onafhankelijk van de rekenkracht worden geschaald, met meer dan een miljoen IOPS per seconde en reactietijden onder een milliseconde.

Dell EMC VxFlex Ready Nodes convergeren opslag- en rekenbronnen, aggregeren capaciteit en prestaties met vereenvoudigd beheer en zijn op te schalen, aldus Paul.

Er zijn twee modellen:

HCI / architectuur met één laag: een hyperconverged infrastructuurmodel, waarbij computergebruik en opslag zich op dezelfde server bevinden, een architectuur met één laag creëert en TCO-besparingen oplevert, terwijl de beheerder het datacenter met meer efficiëntie kan moderniseren.

Tweelaags model: een traditioneel tweelagenmodel biedt efficiënt parallellisme en geen storingen. Bovendien blijven opslag- en rekenknooppunten operationeel gescheiden, waardoor teams de flexibiliteit hebben om elke infrastructuur onafhankelijk te beheren.

Beide opties passen in een bestaande infrastructuur en bieden een enorme schaalbaarheid met lineaire prestatieverbeteringen en compromisloze resilience aldus de Amerikaanse leverancier.

De VxFlex is verkrijgbaar in drie systemen, gebaseerd op de systemen Poweredge R 640, Poweredge R740 en Poweredge R840 doe zijn voorzien met verschillende CPU's. Meer storage opties zijn mogelijk in het build-to-order proces.

Lees meer op de site van Dell EMC.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!