Redactie - 30 april 2019

Frank Vitagliano nieuwe CEO Global Technology Distribution Council

De Global Technology Distribution Council (GTDC), ‘s werelds grootste consortium van internationale technologie distributeurs, heeft Frank Vitagliano aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer. Hij is daarmee de derde CEO sinds de oprichting van de organisatie in 1998 en de opvolger van Tim Curran, die afgelopen jaar na 16 is teruggetreden.

“Frank is de juiste keuze voor deze dynamische rol in deze dynamische branche,” zegt Alain Monié, GTDC chairman en CEO van wereldwijde distributeur Inram Micro. “Hij brengt een wereld aan relevante ervaring mee vanuit het volledige IT eco-systeem, zoals partnering met top technologie distributeurs, OEM’s en solution providers. Ik ben ervan overtuigd dat Frank een uitstekende ambassadeur is van vooruitstrevende partnerships in deze enorm innovatieve markt waarin wereldwijde vraag is naar hooggekwalificeerde supply chain samenwerkingsverbanden.

De meer dan 30 jaar ervaring heeft Vitagliano opgedaan in senior executive posities bij IBM, Juniper Networks en Dell, met verantwoordelijkheden varierend van sales en general management vooral binnen channel business. In zijn laatste functie was hij CEO van Computex, een solution provider gespecialiseerd in entreprise infrastructure, cyber security, cloud en managed services aan datacenters.

“Ik ben vereerd om toe te treden tot de GTDC,” aldus Vitagliano “Mijn passie voor channel business en de waarde die het heeft voor deze industrietak maakt deze positie voor mij erg aantrekkelijk. Ik kijk ernaar uit samen te werken met het GTDC-team, de leden en het groeiend aantal vendor partners dat wereldwijd werkt via technologie distributeurs. Directe verkoop was ooit zaligmakend voor veel bedrijven, maar door de jaren heen hebben technologie distributeurs duidelijk aangetoond dat hun dienstverlening waardevol is voor solution providers in alle markten, van MKB tot middelgrote en grote organisaties. De beste jaren voor IT channel business zijn nog niet voorbij. Die komen nu! De toekomst ziet er goed uit voor distributeurs.

Vitagliano zal spreken tijdens de opening van het aankomende GTDC Summit EMEA event in Lissabon, Portugal, 17 t/m 19 juni a.s..

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!