Redactie - 30 april 2019

Media Markt en Saturn eigenaar start herstructureringsprogramma

Media Markt en Saturn eigenaar start herstructureringsprogramma image

Ceconomy, eigenaar van Media Markt en Saturn, start een herstructureringsprogramma, zo meldt het bedrijf na afsluting van het laatste kwartaal. De Ceconomy Board worden ingekrompen: vanaf 1 juni bestaat deze uit Jörn Werner (CEO) en Karin Sonnenmoser (CFO). Dieter Haag Molkenteller, voorheen verantwoordelijk voor juridische zaken, compliance en risicobeheer, verlaat het bestuur op 31 mei. Peter Küpfer verlaat de raad van toezicht. Zijn opvolger is Christoph Vilanek, CEO van Freenet AG.

Het betreft een uitgebreid efficiëntieprogramma dat is ontworpen om processen en structuren in de hele organisatie te stroomlijnen en de kosten te optimaliseren, aldus de retailgigant. Het doel is om de jaarlijkse materiaal- en personeelskosten met 110 tot 130 miljoen te verminderen.

Verwacht wordt dat de uitvoering van het programma in het lopende fiscale jaar ongeveer 150 tot 170 miljoen euro gaat kosten.

Meer taken van MediaMarkt en Saturn worden verplaatst naar het hoofdkantoor in Ingolstadt. De streamingdiensten Ibood en Flip4new worden onder de loep genomen en misschien verkocht.

Tot slot worden de activiteiten van Retail Media Group voor het vermarkten van klantgegevens beëindigd.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!