VMware Cloud on Dell EMC gelanceerd
30-04-2019 | door: Redactie

VMware Cloud on Dell EMC gelanceerd

VMware lanceert VMware Cloud on Dell EMC, dat een een schaalbare infrastructuur levert die as-a-service wordt aangeboden aan de on-premises datacentra en edge-locaties van de klant. Met VMware’s high performance computing-, opslag- en netwerksoftware, mogelijk gemaakt door VMware vSphere, vSAN en NSX op de VxRail-hyperconverged appliance van Dell EMC, wordt de service volledig beheerd door VMware. Hierdoor kunnen klanten zich richten op bedrijfsinnovatie en -differentiatie. VMware Cloud on Dell EMC vormt een kernproduct van de nieuwe Dell Technologies Cloud die is onthuld tijdens Dell Technologies World 2019.

Moderne organisaties vertrouwen op hybrid cloud om de levering van innovatieve diensten aan het bedrijfsleven te versnellen en uiteindelijk nieuwe klantervaringen te bieden. VMware investeert in oplossingen die inspelen op de hedendaagse multi-cloud-omgevingen en die hybrid cloud-activiteiten van het datacenter, naar de cloud en door naar de edge bevorderen. VMware Cloud on Dell EMC – een cloud service – combineert de eenvoud en behendigheid van de public cloud met de beveiliging, controle en prestaties van lokale infrastructuur. Deze unieke aanpak vereenvoudigt de klantervaring, waardoor ze de service snel en met maximale flexibiliteit en efficiëntie kunnen gebruiken.

"Of ze nu on-premises of in de cloud met infrastructuur werken, organisaties hechten veel waarde aan een operationeel cloud-model", aldus Boudewijn Aelbers (foto), Senior Manager Presales Benelux bij VMware. "VMware Cloud on Dell EMC zal die cloud-ervaring leveren aan organisaties die on-premises data en applicaties moeten onderhouden, en de manier waarop zij infrastructuur inrichten, implementeren en beheren volledig transformeren. De service biedt consistente infrastructuur en operaties in de cloud, datacenter en edge, waardoor organisaties de ruimte krijgen om innovatie te stimuleren en bedrijfswaarde te leveren, terwijl VMware de volledige infrastructuur end-to-end beheert.”

Datacenters en edge locaties

Mede ontwikkeld en geleverd door Dell Technologies, zal VMware Cloud on Dell EMC bestaan uit VMware's computing-, opslag- en netwerkinfrastructuursoftware die as-a-service geïntegreerd is met het door Dell EMC aangeboden VxRail hyperconverged appliance. Gebouwd op VMware's Project Dimension-technologie die is onthuld op VMworld 2018 VS, zal VMware Cloud on Dell EMC organisaties in staat stellen om infrastructuur in datacenter en edge-omgevingen op aanvraag te gebruiken, zoals een public cloud-service via een hybrid cloud-besturingsvlak. Het besturingsvlak biedt beheerders zichtbaarheid en beheer van alle lokale systemen, inclusief het bewaken van de status van hun racks, het volgen van de stappen die VMware-engineers nemen om serviceproblemen op te lossen en automatische patching en upgrade van systemen end-to-end. De, op abonnementen gebaseerde, service biedt cloud-achtige, flexibele consumptie- en betalingsopties.

De service biedt organisaties de volgende voordelen:

Verminderde operationele complexiteit: VMware Cloud on Dell EMC zal het end-to-end beheer van datacenters en edge-infrastructuur drastisch vereenvoudigen. De service omvat: hardwarebestelling met één klik, initiële implementatie, geautomatiseerde patching en upgrades van software en hardware, monitoring en herstel en een globaal overzicht van infrastructuur op alle on-premise locaties.

Consistente operaties en infrastructuur in de cloud, datacenter en edge: het aanbieden van consistente infrastructuur, computing, opslag en netwerken geleverd as-a-service, en consistente operaties, geïntegreerd en uniform cloudbeheer, biedt organisaties de hoogste mate van flexibiliteit waar workloads worden ingezet tijdens het uitbreiden van bewezen modellen en gevestigde vaardigheden voor operations, governance en beveiliging. Organisaties kunnen zich bezighouden met: datacenter en modernisering van de edge-locatie. Gegevens-latency en soevereiniteitsgevoelige werkbelastingen, en bestaande applicaties uitbreiden en moderniseren door containers en Kubernetes te ondersteunen. De service zal ook linken naar cloud services die worden aangeboden door cloud providers, terwijl applicaties op VMware-infrastructuur worden onderhouden. Organisaties zijn eigenaar van en verantwoordelijk voor hun gegevens, die altijd lokaal op datacenter- of edge-locaties worden bewaard.

Versnelde innovatie: omdat VMware de volledige infrastructuur end-to-end beheert, kunnen IT-organisaties zich concentreren op het leveren van meerwaarde aan het bedrijf, zoals nieuwe infrastructuur in datacenters en edge-locaties ter ondersteuning van traditionele en moderne applicaties. De service zal IT verder in staat stellen ontwikkelaars meer vrijheid te bieden om moderne applicaties te bouwen die het bedrijf ondersteunen, zonder de operationele integriteit van die applicaties in gevaar te brengen of complexiteit te introduceren in hoe die applicaties worden ondersteund.

Geïntegreerde bedrijfsbeveiliging binnen het datacenter en edge-locaties: beveiliging zal inherent zijn aan VMware Cloud on Dell EMC met de microsegmentatiemogelijkheden van VMware NSX die beveiliging bieden voor traditionele of moderne applicaties, terwijl versleutelingsmogelijkheden data in-rest beveiligen net zoals data in-transit.

Cloud

VMware Cloud on Dell EMC en VMware Cloud Foundation maken gebruik van de volledige kracht van het VMware Software Defined Data Center, een van de meest beproefde en meest gebruikte cloud-infrastructuren die de meest veeleisende bedrijfskritieke applicaties in wereldwijde datacenters ondersteunen. VMware Cloud on Dell EMC pioniert een nieuw model voor IT dat VMware's SDDC stack on-premises as-a-service levert dat wordt beheerd en bijgewerkt door VMware. VMware Cloud Foundation op Dell EMC VxRail biedt de eerste gezamenlijke, hybride cloud-infrastructuurstack in de industrie die nauw is geïntegreerd met VMware's flexibele, volledige stack-HCI-architectuur voor de eenvoudigste en snelste manier om hybride cloud te implementeren. Het wordt geleverd als een oplossing op locatie die wordt beheerd door de klant.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud