Leaseweb USA opent datacenter in Miami

01-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Leaseweb USA opent datacenter in Miami

Aanbieder van Infrastructure as a Service-diensten Leaseweb USA opent een nieuw datacenter in de Amerikaanse stad Miami. Het datacenter vergroot de dekkingsgraad van Leaseweb-datacenters in de Verenigde Staten (VS) en brengt het aantal locaties in het land op elf en wereldwijd op twintig.

Het datacenter in Miami vormt een belangrijke route naar Zuid-Amerika. De opening maakt onderdeel uit van de internationale groeistrategie van Leaseweb. Het bedrijf biedt klanten momenteel hostingdiensten op vier continenten vanuit locaties in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika.

Brug naar Zuid-Amerika slaan

Lex Boost, CEO van Leaseweb USA: "Bedrijven werken steeds meer internationaal. Hun werknemers en hun klanten kunnen overal ter wereld zitten. Hierdoor hebben ze dringend behoefte aan een hosting- en cloud-leverancier met meerdere datacenterlocaties. De opening van Miami is een nieuwe stap om ons wereldwijde klantenbestand nog beter te bedienen. Het vergroot ons bereik in de Verenigde Staten en biedt klanten een geweldige manier om de brug naar Zuid-Amerika te slaan."

Bedrijven zoeken steeds vaker naar een hybride cloud services-partner die al hun data over de hele wereld kan hosten. Met zijn wereldwijde aanwezigheid wil Leaseweb als één aanspreekpunt dienen, voldoen aan lokale wet- en regelgeving en de taal spreken van elke klant. Boost: "Voor veel van onze klanten is het belangrijk om hun wereldwijde bereik te vergroten. Leaseweb helpt hen om dit doel te bereiken met een groot aantal locaties in de Verenigde Staten en de rest van de wereld."

Beveiligde ruimte in Coresite-faciliteit

Het datacenter in Miami is sinds februari 2019 operationeel en bevindt zich in een besloten, beveiligde ruimte in een Coresite-faciliteit. Leaseweb's Data Center Operation koos voor Coresite na een 'selectie-audit', die de veiligheid en naleving van de lokale best practices op het gebied van risicobeheersing beoordeelde. Naast Miami heeft Leaseweb in de Verenigde Staten datacenters in Washington DC, New York, Chicago, Dallas, Phoenix, Los Angeles, San Francisco en Seattle. andere datacenters van Leaseweb staan in Amsterdam, Londen, Frankfurt, Singapore, Hong Kong en Sydney.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud