Red Hat introduceert Red Hat Virtualization 4.3
30-04-2019

Red Hat introduceert Red Hat Virtualization 4.3

Red Hat introduceert Red Hat Virtualization 4.3, de nieuwste versie van Red Hat’s kernel-gebaseerde Virtual Machine (KVM)-gedreven virtualisatieplatform. Versie 4.3 is vanaf mei 2019 algemeen beschikbaar.

Red Hat Virtualization 4.3 is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux en ontworpen om meer veiligheid, eenvoudigere interoperabiliteit en verbeterde integratie van IT-omgevingen te bieden. Red Hat Virtualization is een open softwaregedefinieerd platform voor het virtualiseren van Linux- en Microsoft Windows-workloads. Het biedt een flexibel, schaalbaar en veiliger, productieklaar platform met automatisering en services om IT-werkzaamheden te vereenvoudigen.

Workloads virtualiseren

Red Hat Virtualization is geïntegreerd met andere opensourcetechnologieën. Met het platform wil Red Hat klanten in staat stellen traditionele workloads gemakkelijker te virtualiseren en tegelijkertijd een basis te bouwen voor toekomstige cloud-native en gecontaineriseerde workloads.

Het platform biedt bovendien nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, waaronder:

  • Uitgebreid software-defined networking (SDN) - Met ondersteuning voor het nieuwste Red Hat OpenStack-platform (versie 12, 13 en 14) biedt Red Hat Virtualization 4.3 meer flexibiliteit en klantkeuze in SDN-oplossingen. Hierdoor ontstaat een open technologiestack die makkelijk te integreren is met bestaande technologieën om aan specifieke zakelijke behoeften te voldoen.
  • Automatisering met Red Hat Ansible Automation - Red Hat Ansible Automation maakt end-to-end geautomatiseerde configuratie, implementatie en validatie mogelijk. Nieuwe functies zijn onder meer het gebruik van Red Hat Virtualization Manager via Ansible en het maken en beheren van fysieke en logische bronnen zoals hosts, clusters en datacenters.
  • IBM POWER9-ondersteuning - IBM's nieuwste POWER-architectuur is geschikt voor big data en resource-intensieve database-workloads. Red Hat Virtualization ondersteunt het gebruik van IBM POWER8 of POWER9 virtuele machines in uw datacenter.
  • Ondersteuning van het besturingssysteem - Met Red Hat Enterprise Linux 8 beta-guest ondersteuning op Red Hat Virtualization kunnen gebruikers nu productie-workloads laten draaien op het Linux-besturingssysteem in een gevirtualiseerde omgeving met ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux 8.

De Red Hat-infrastructuurmigratieoplossing ondersteunt Red Hat Virtualization 4.3 als één van meerdere platformen, waardoor klanten hun bestaande eigen virtuele infrastructuur kunnen migreren naar het open virtualisatieplatform van Red Hat.

Joe Fernandes, vice president, Cloud Platforms Products bij Red Hat: "Virtualisatie biedt een basis voor modern computergebruik en hybride cloudimplementaties, door een flexibel, stabiel en open virtualisatieplatform een centraal onderdeel van de enterprise technologiemix te maken. Red Hat Virtualization 4.3 biedt een ??dergelijk platform, waardoor organisaties hun workloads kunnen virtualiseren met nog betere beveiliging, verbeterde interoperabiliteit en verbeterde integratie voor de IT-omgevingen van de organisatie, terwijl ze toch volledig open en betaalbaar blijven."

Beschikbaarheid

Red Hat Virtualization 4.3 is beschikbaar als een standalone oplossing, als een geïntegreerde oplossing met Red Hat Enterprise Linux, en als onderdeel van de Red Hat Cloud Suite of Red Hat Virtualization Suite. Bestaande abonnees kunnen naar Red Hat Virtualization 4.3 upgraden via de Red Hat Customer Portal.

Terug naar nieuws overzicht