Witold Kepinski - 01 mei 2019

Dell Technologies data storage en beheer aanbod is uitgebreid

Dell Technologies data storage en beheer aanbod is uitgebreid image

Dell Technologies kondigt nieuwe en verbeterde oplossingen voor data opslag, gegevensbeheer en gegevensbescherming. Met deze nieuwe toepassingen zegt Dell Technologies organisaties de mogelijkheid te geven om op hun digitale transformatie strategie sneller uit te voeren, concurrerender en innovatiever te worden. Dit medlt het bedrijf tijdens Dell Technologies World 2019 in Las Vegas.

Zevenenzestig procent van de bedrijfsleiders zegt dat hun bedrijf niet langer concurrerend zal zijn als het tegen 2020 niet significant meer digitaal kan zijn, volgens een recent Gartner onderzoek. Digitale transformatie begint met IT-transformatie, waarbij klanten hun datacenters moeten moderniseren met infrastructuur die is ontworpen om hun gegevenslandschap te vereenvoudigen, werklasten op elke schaal te optimaliseren en de meest waardevolle activadata van een organisatie te beveiligen.

Volgens Jeff Clarke, vice-voorzitter van Products en Operations bij Dell Technologies, zijn organisaties die gebruik maken van de kracht van hun datapapitaal de winnaars van morgen. Veel organisaties willen hun IT-infrastructuur moderniseren als een cruciale stap om meer digitaal te worden en Dell Technologies speelt daarop in met een portfolio van producten, oplossingen en diensten, alldus Clarke.

Dell EMC Unity XT

Dell Technologies kondigt onder andere de volgende generatie aan van zijn Dell EMC Unity opslagsysteem voor midrange aan. Dell EMC Unity XT is tot 2x sneller dan zijn voorganger. Het systeem is geoptimaliseerd voor een grotere gegevensefficiëntie met een gegevensvermindering tot 5: 1 en een systeemefficiëntie van 85%; en gebouwd voor een multi-cloud omgeving. Dell EMC Unity XT kan in public openbare cloud worden uitgevoerd, gegevens naar de cloud verplaatsen en is beschikbaar als een service via de nieuwe Dell EMC Cloud Storage Services. Bovendien kan Dell EMC Unity een bouwsteen zijn voor de Dell Technologies Cloud als onderdeel van een gevalideerd ontwerp. 

NVMe

De Dell EMC Unity XT storage arrays zijn ontworpen om compromissen op het gebied van prestaties en efficiëntie te elimineren zo meldt Clarke. De nieuwe Dell EMC Unity XT platforms bieden alle CPU-energie die nodig is om applicaties te draaien, om inline datareductie te verwerken en te blokkeren en om operationele datadiensten tegelijkertijd te leveren. Dell EMC Unity XT biedt een actieve architectuur en is geschikt voor NVMe, waardoor klanten hun investering kunnen maximaliseren en vooruitgang kunnen boeken met hun IT-transformatie. NVMe staat voor Non Volatile Memory express,  een interface-protocol voor het aansturen van NVM-devices zoals SSD (solid state drive) en nieuwe types flash-geheugen.

Dell EMC Isilon

Om klanten te helpen gelijke tred te houden met de gegevensstroom rond AI toepassingen zoals in de automotive, media & entertainment en gezondheidszorg, heeft Dell EMC meer mogelijkheden in zijn Isilon scale-out NAS-familie ingebouwd. De nieuwste versie van Isilon biedt schaalbaarheid, verbeterde cloud-integratie en beveiliging om de meest veeleisende bestandsworkloads te ondersteunen, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Isilon OneFS 8.2 biedt een tot 75% grotere clusterschaalbaarheid - tot 252 knooppunten die een geactualiseerde verwerkingscapaciteit tot 58PB en 945 GB/s per cluster mogelijk maken. Dit stelt ondernemingen in staat om sneller bedrijfsresultaten te behalen met ongekende eenvoud op schaal, aldus Dell Technologies. Daarnaast biedt het nieuwe Isilon H5600 hybride scale-out NAS-opslagplatform, mogelijk gemaakt door OneFS 8.2, de ideale balans tussen compacte capaciteit en prestaties.

Dell EMC Cloud Storage Services

Volgens Dell Technologies zijn organisaties op zoek om hun on-premises infrastructuur uit te breiden naar public cloud voor een verscheidenheid van use cases, inclusief disaster recovery (DR), test/dev en analytics. Om dit te ondersteunen, breidt Dell Technologies zijn portfolio van cloud-enabled infrastructuuroplossingen uit met nieuwe Dell EMC Cloud Storage Services.

Met de Cloud Storage Services kunnen organisaties hun datacenters uitbreiden naar de cloud in combinatie mey Dell EMC storage, dat direct verbonden is met de public cloud computing, en als een service kan worden geleverd. Dit kan worden uigevoerd door een managed service provider die een high-speed, low-latency-verbinding van een public cloud rechtstreeks levert aan Dell EMC Unity, PowerMax en Isilon in hun datacenter. Dit biedt klanten de voordelen van duurzame, aanhoudende Dell EMC Storage die naast public cloud wordt ingezet voor multi-cloud-flexibiliteit, aldus Dell Technologies. VMware-klanten kunnen gebruikmaken van de geautomatiseerde disaster-recovery-as-a-service (DRaaS) -oplossing in VMware Cloud op AWS voor een pay-as-you-go DR service in de cloud.

Dell EMC PowerProtect

Het gemiddelde datavolume in een beheerde omgeving groeit sterk. Onbekwaam om te voorspellen hoeveel gegevens ze in de komende twee of drie jaar moeten beschermen en beheren, vereisen IT-organisaties een nieuw niveau van flexibiliteit en schaalbaarheid, aldus Dell Technologies.  Om organisaties in staat te stellen gegevens te beschermen, te beheren en te herstellen op grote schaal in gevirtualiseerde en openbare cloudomgevingen, introduceert Dell Technologies in speciaal gebouwde back-uptoepassingen en gegevensreplicatie- en beschermingssoftware nieuwe oplossingen voor gegevensbeheer met het Dell EMC PowerProtect Software platform en de Dell EMC PowerProtect X400 multidimensionale appliance.

Het Dell EMC PowerProtect-softwareplatform biedt gegevensbescherming, replicatie en hergebruik, evenals op SaaS gebaseerd beheer en zelfbedieningsmogelijkheden waarmee individuele gegevensbezitters de autonomie krijgen om back-up- en herstelbewerkingen te beheren. VMware-klanten zullen volgens Dell Technolgies profiteren van een moderne en eenvoudige oplossing voor gegevensbeheer voor hun vSphere-omgevingen met geautomatiseerde, op beleid gebaseerde back-up en herstel en integratie met vRealize Automation.

Dell EMC PowerProtect X400 is beschikbaar als een hybride of volledig flash-datamanagementapparaat en biedt de flexibiliteit om op te schalen met capaciteitsuitbreiding op basis van capaciteitsgroei en schaalvergroting. Bovendien is de PowerProtect X400 de eerste EMC-gegevensbeheeroplossing van Dell die machine learning gebruikt voor intelligente taakverdeling om te zorgen dat beschermde gegevens op de meest efficiënte en meest kosteneffectieve locatie worden geplaatst.

Dell EMC Integrated Data Protection Appliance

Voor kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar betere gegevensbescherming in een geïntegreerd apparaat, kondigt Dell EMC de beschikbaarheid aan van een 8-24TB-versie van zijn populaire Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA) DP4400. Deze versie met lagere capaciteit van IDPA DP4400 is ideaal voor kleinere organisaties en externe kantoren en biedt nog steeds de mogelijkheid om te groeien tot 96 TB met de aankoop van licentie keys en een upgradekit.

Dell Technologies Services voor het datacenter

Dell Technologies Services biedt een reeks complementaire, best-in-class services om ervoor te zorgen dat klanten het meeste uit hun Dell Technologies-investeringen halen. Servicesexperts bieden strategische begeleiding en technologische expertise die de time-to-value versnellen en de effectiviteit van opslag- en gegevensbeschermingsarchitecturen en -operaties in multi-cloudomgevingen maximaliseren, aldus Dell Technolgies.

Beschikbaarheid

Dell EMC Unity XT Series- arrays zijn algemeen beschikbaar in juli 2019.

Dell EMC Isilon OneFS 8.2-software is nu beschikbaar.

Dell EMC Isilon H5600 zal over het algemeen beschikbaar zijn in juni 2019.

Dell EMC Cloud Storage Services zullen over het algemeen beschikbaar zijn in mei 2019.

Dell EMC PowerProtect-softwareplatform en PowerProtect X400-apparaat zijn over het algemeen beschikbaar in juli 2019.

Dell EMC IDPA DP4400 8-24TB-versie is algemeen verkrijgbaar in mei 2019.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!