Bitcoin (BTC) breekt uit en vormt nieuwe weekly high
02-05-2019 | door: Redactie

Bitcoin (BTC) breekt uit en vormt nieuwe weekly high

De bitcoin (BTC) koers heeft weer wat terrein gewonnen. Nadat de koers uitbrak bereikte de cryptocurrency een nieuwe weekly high. Deze positieve signalen zijn ook terug te zien bij de altcoins, waar bitcoin cash (BCH) met ruim 13% wist te stijgen in de afgelopen 24 uur, en de rest van de top 10 nog steeds groene cijfers laat zien.

Na het nieuws omtrent Tether (USDT) en cryptocurrency exchange Bitfinex heeft de bitcoin-prijs een flinke klap gekregen. In de dagen erna handelde de koers sterk boven de support op $5.100 waarbij het een symmetrisch driehoekspatroon vormde. Daarnaast zagen we een dalende trendlijn gevormd worden op de 1H grafiek.

Een uitbraak was aannemelijk gezien het feit dat de koers in een steeds nauwere prijszone begon te handelen. Lagere highs en hogere lows werden gevormd, met de verwachte uitbraak als gevolg.

De bulls wisten de koers aan de bovenzijde van het driehoekspatroon en de dalende trendlijn uit te breken waarbij het de 50 en 100-hourly Moving Average (MA) wist te breken. Vervolgens brak de koers ook de resistances op $5.200 de $5.280, en de 200-MA. Uiteindelijk werd een nieuwe weekly high op $5.341 op Coinbase gevormd.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.309 waard op Coinbase na 0,74% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De koers lijkt nu te consolideren rondom dit prijsniveau. De eerstvolgende resistance ligt op ongeveer $5.380, met een support op $5.250.

Voor de lange termijn zijn de meeste analisten positief. Op basis van de parabolische cycli die bitcoin in zijn levensloop heeft doorgemaakt, ziet de huidige situatie er positief uit volgens dave the wave, een crypto-trader op Twitter:

Hij is overigens niet de enige analist die positieve signalen ziet in de huidige markt. Ook Tom Lee, Tone Vay en Moon Overlord lieten eerder al zien waarom zij denken dat de bullmarkt voor de deur staat.

Auteur: Tijmen Bult. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl. 

Terug naar nieuws overzicht