Dell Technologies en Orange werken samen

02-05-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies en Orange werken samen

Dell Technologies en Orange, een van de grootste operatoren van mobiele diensten en internetdiensten met 264 miljoen klanten wereldwijd, hebben een overeenkomst gesloten om samen nieuwe technologische mogelijkheden te onderzoeken voor gedistribueerde cloudarchitecturen. Zo kunnen ze real-time edge-toepassingen en nieuwe diensten lanceren op basis van 5G.

Voor 5G zal een nieuwe reeks platforms nodig zijn die een breed aanbod ondersteunen van near real-time Edge Computing en IoT-diensten.

Dell Technologies en Orange zullen samenwerken om tegemoet te komen aan de vraag naar nieuwe, gedistribueerde architecturen voor 5G die het beste van cloud en mobiliteit combineren. Die gedistribueerde architecturen zullen een hardwarebasis bieden voor geautomatiseerde, platformonafhankelijke en softwaregestuurde infrastructuur, die gaat van on-premise tot radio tot de core, om sneller te innoveren en diensten te leveren.

De nieuwe mobiele platforms moeten gebouwd worden op een betrouwbare basis voor het leveren van een innovatief ecosysteem met oplossingen die de verwachtingen over 5G inlossen. Ze zullen gebruik maken van netwerktelemetrie om intelligente systemen te voeden die de automatisering en diensten regelen. Daarbij gebruiken ze artifical intelligence om zeker te zijn van consistente serviceniveaus en inzichten over de gedistribueerde omgevingen heen. Alle lagen van de netwerk-stack zullen zichtbaar zijn voor de beheersystemen, die autonoom zullen zorgen voor de efficiëntie van de netwerkactiviteiten en een optimale gebruikerservaring.

Deze technologieën zijn dezelfde die hebben geleid tot het opbouwen van bedrijfsdatacenters en de public cloud. Met 5G reiken die cloud en ‘IT-centrische’ vereisten verder dan de traditionele hardware met vastomlijnde functies en worden meer dynamische en wendbare edge computing, storage en networking mogelijk. Leveranciers van communicatiediensten zijn op zoek naar open standaardarchitecturen in combinatie met softwaregestuurde netwerken (software-defined networking of SDN), gevirtualiseerde netwerkfuncties, applicaties gebouwd voor de cloud (cloud native) en multi-access Edge Computing (MEC). Zo kunnen ze alles halen uit de nieuwe businessmogelijkheden die 5G zal bieden.

“We werken nauw samen met Orange om onze gezamenlijke best practices voor telecom te combineren met tientallen jaren ervaring in datacentertransformatie. Zo kunnen we dienstenleveranciers helpen om snel en rendabel nieuwe 5G-diensten aan te bieden,” zegt Tom Burns, senior vice president, Dell EMC Networking & Solutions. “Voor 5G en telecom cloud services doen dienstenleveranciers een beroep op bewezen technologieën zoals IaaS, virtualisatie en gestandaardiseerde infrastructuur om de vereiste wendbaarheid, beveiliging en controle te bieden. Dell Technologies helpt al decennia hun datacenterklanten met hun betrouwbare, state-of-the-art systeem voor supply chain en support.”

Dell Technologies en Orange willen hun expertise combineren om samen te werken aan het definiëren en ontwikkelen van:

Edge-technologie toepassingen, businessmodellen en proof of concepts
Open source consortia en partnerships voor het edge ecosysteem
Definitie en validatie van infrastructuur-accelerators zoals FPGA’s, GPU’s en SmartNICs voor Edge workloads, inclusief Cloud/Virtual RAN (CRAN/vRAN), MEC en real-time, interactieve en latency-gevoelige applicaties
AI/ML-enabled software voor de remote automatisering van een multi-technologie, heterogene Edge gebouwd op virtuele systemen, containers en bare-metal workloads
Edge infrastructuurplatformen die telecom-omgevingen, automatisering en operationele vereisten ondersteunen.

“Orange heeft deze overeenkomst met Dell Technologies gesloten om samen te werken aan allerlei aspecten rond edge computing en acceleratietechnologieën die cruciaal zullen zijn om het volledige potentieel uit 5G te halen,” zegt Stéphane Demartis, vice president, Orange, Corporate Cloud Infrastructure. “We geloven dat het essentieel is dat we het ecosysteem voor telecomtoepassingen daarop voorbereiden terwijl we ook onze kennis van toekomstige technologieën blijven ontwikkelen. Orange verwacht van dit partnerschap met Dell Technologies niet alleen technische resultaten, maar ook businessresultaten die onze strategie voor een multi-access Edge Computing-transformatie een boost zullen geven.”

Terug naar nieuws overzicht