'IT-professionals hebben uniforme aanpak voor inzet data nodig'

04-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

'IT-professionals hebben uniforme aanpak voor inzet data nodig'

Meer dan de helft van de IT-professionals heeft dagen of weken nodig om data inzetbaar te maken. IT-professionals hebben behoefte aan een uniforme aanpak om data voor verschillende IT-afdelingen in te zetten.

Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Ivanti onder 400 IT-professionals. Het onderzoek biedt inzicht in de uitdagingen van IT op het gebied van IT-silo's, data en implementatie. "Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat IT-professionals duidelijk behoefte hebben aan een uniforme aanpak voor de verschillende IT-afdelingen en de daaruit resulterende IT-silo's", zegt Duane Newman, vice president productmanagement bij Ivanti. "Data voor beveiligingsdoeleinden blijft belangrijk, maar een uniforme efficiënte manier om met data om te gaan is cruciaal om te voorkomen dat andere IT-prioriteiten doorlopend negatief beïnvloed worden."

Automatisering lijdt het meest onder IT-silo's

Een andere belangrijke bevinding van het onderzoek is dat de volgende IT-prioriteiten het meest te lijden hebben onder IT-silo's: automatisering (46%), gebruikersproductiviteit en probleemoplossing (42%) en klantervaring (41%). De onderzoeksresultaten tonen ook aan dat on- en offboarding relatief het minste lijdt onder de IT-silo's (20%). Hieruit kan opgemaakt worden dat de werkrelatie tussen IT en HR waarschijnlijk betrekkelijk goed is.

Wat betreft realtime inzicht geeft 70% van de IT-professionals aan dat de beveiligingsstatus de hoogste prioriteit heeft. De respondenten waren het minst geïnteresseerd in realtime inzichten in garantiegegevens.

Andere resultaten

Andere bevindingen van het onderzoek zijn onder meer:

  • 15% van de IT-professionals kan het aantal databronnen niet tellen
  • Meer dan de helft van de IT-professionals (51%) moeten dagen, weken of langer hun data bewerken voor deze bruikbaar is
  • Slechts 10% van de respondenten ontvangt data die binnen enkele minuten bruikbaar is
  • Een op de drie respondenten zegt over voldoende middelen te beschikken om actie te ondernemen op basis van de data, maar meer dan de helft (52%) zegt dat ze slechts af en toe beschikking hebben tot de juiste middelen

Ivanti heeft alle resultaten van het onderzoek verzameld in een blogpost.

Terug naar nieuws overzicht