SAS vernieuwt analytics-platform
03-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAS vernieuwt analytics-platform

Het analytics-platform van SAS is vernieuwd. Het platform helpt bedrijven en organisaties waarde te halen uit data en AI in hun organisatie te implementeren. Het platform is vernieuwd op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), waarbij de focus ligt op machine learning, computer vision, natural language processing (NLP) en andere technologieën die AI ondersteunen.

Dit is bekend gemaakt op het jaarlijkse SAS Global Forum, dat deze week in Dallas plaatsvond. Met de nieuwste versie worden de complexe taken die nodig zijn om geavanceerde analytische modellen te bouwen geautomatiseerd. Op basis van bewezen best practices, zijn het opschonen van gegevens, datatransformaties, het selecteren van de beste variabelen, het bouwen en vergelijken van modellen, het implementeren en aanpassen van modellen in deze versie geautomatiseerd.

Operationalisering van analyses

Het vernieuwde platform maakt het mogelijk automatisch duizenden verschillende analytische modellen te vergelijken. Vervolgens worden hieruit de beste geselecteerd om een bepaald bedrijfsvraagstuk te kunnen oplossen. Met behulp van natural language generation (NLG) worden de beste analytische resultaten in normale taal weergegeven. Hierdoor kunnen ook zakelijke gebruikers en leidinggevenden deze interpreteren en daaruit een goed gedocumenteerd verslag maken om sneller beslissingen te nemen.

"Te veel bedrijven zitten gevangen in een wetenschappelijke benadering van AI-projecten en vinden het lastig om de sprong te maken naar een machine learning-model dat werkelijk impact heeft op hun bedrijfsvoering," stelt Oliver Schabenberger, SAS Executive Vice President, Chief Operating Officer en Chief Technology Officer. "Duizenden PhD's en data scientists van SAS helpen klanten om data om te zetten naar inzichten en met onze uitgebreide trainingen we hun vaardigheden te verbeteren. We vereenvoudigen onze technologie om gebruikers met verschillende rollen en kennisniveaus te helpen bij het gebruik van krachtige AI- en ML-analyses en het verschil te maken. We zorgen dat bedrijven AI in de praktijk kunnen brengen.”

Terug naar nieuws overzicht