Thales schakelt CGI in voor besturingssoftware beveiliging Galileo netwerk

04-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Thales schakelt CGI in voor besturingssoftware beveiliging Galileo netwerk

CGI Nederland gaat de besturingssoftware voor de beveiliging van het Galileo satellietnavigatiesysteem door ontwikkelen en onderhouden. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het Franse Thales Alenia Space.

Als onderdeel van de overeenkomst gaat CGI de functionaliteit, robuustheid en betrouwbaarheid van Galileo’s grondinfrastructuur verder verbeteren. Daarnaast is CGI verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en het onderhoud van de software voor het zogeheten Public Regulated Service Key Management Facility (PKMF).

Beveiligd PRS-signaal

PKMF is een door de overheid gereguleerde dienst onderscheidt Galileo zich van andere satellietnavigatiesysteem. Deze dienst zorgt dat alleen door de overheid geautoriseerde instanties toegang hebben tot het beveiligde PRS-signaal van Galileo. Het wordt vooral gebruikt voor toepassingen waar tijd- en positiebepaling met strenge veiligheidsnormen van belang zijn zoals voor rechtshandhaving, defensiedoeleinden en douaneprocessen.

De opdracht heeft een waarde van circa 14 miljoen euro en loopt tot eind 2020. CGI-experts werken vanuit Rotterdam en Toulouse aan dit omvangrijke project.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Deals