Witold Kepinski - 04 mei 2019

Supermicro verplaatst productie uit China naar andere landen

Server leverancier Supermicro gaat de productie uit China verplaatsen naar andere landen zoals Taiwan vanwege veiligheidsoverwegingen die door Amerikaanse klanten zouden zijn aangekaart, in het bijzonder rond moederborden. Dit meldt de Nikkei Asian Review. Supermicro zegt zelf dat het zijn capaciteit uitbreidt.

Klanten zouden liever geen moederborden willen die in China zijn gemaakt vanwege angst voor cyberspionage. Deze beslissing komt nadat Bloomberg Businessweek afgelopen oktober 2018 meldde dat Chinese spionnen een schadelijke microchip in Supermicro-servers hebben gestopt die door Apple en Amazon Web Services werden gebruikt om gevoelige informatie te stelen. Supermicro, Apple en AWS hebben de bevindingen van Bloomberg altijd ontkent en verworpen.

Productie

Naar verluidt heeft Supermicro geen last gehad van de aantijgingen, maar kiest nu wel voor een nieuw beleid waarbij de productie in andere landen wordt uitgebreid Het bouwt nu een nieuw productiegebouw in Taiwan en het hoofdkantoor in San Jose wordt uitgebreid met extra engineering en productie capaciteit met een nieuwe Green Computing Park.

China

Supermicro is niet de enige servermaker die de productie uit China over de spanningen met de VS verplaatst. Volgens Digitimes Reseach is het percentage moederborden gemaakt in China gedaald tot 50 procent vorig jaar, Dat was nog 90 procent in 2017.

Server en Storage

In 2018 wist Supermicro 1,2 miljoen server en storage systemen te verkopen. Diverse service providers zijn er dol op. Supermicro heeft ook een hub in Nederland.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!