Kaseya haalt 500 miljoen dollar op
05-05-2019 | door: Witold Kepinski

Kaseya haalt 500 miljoen dollar op

Kaseya, leverancier van oplossingen voor IT-infrastructuurbeheer voor zowel externe serviceproviders (MSP's) als interne serviceproviders (IT-afdelingen), heeft aangekondigd dat het een kapitaalinvestering van meer dan 500 miljoen dollar heeft ontvangen. Betrokken beleggers zijn TPG en Insight Partners.

De investering moet momentum voortzetten dat Kaseya genoot in 2018, waardoor het bedrijf met meer dan 30 procent groeide en zijn klantenbestand groeide naar ongeveer 40.000 klanten over de hele wereld, en met succes vier grote overnames: Unitrends, Spanning Cloud Apps, RapidFire Tools en IT Glue.

Kaseya zal deze investering en partnerschap gebruiken om groei te stimuleren door aanvullende strategische overnames, diepere expansie in internationale markten en verhoogde R & D-uitgaven voor geavanceerde, klantgerichte producten.

"Technologie wordt elke dag kritischer voor kleine tot middelgrote bedrijven en of ze deze nu van een managed service provider of van hun eigen interne IT-afdeling ontvangen, ze willen efficiëntere oplossingen die betere resultaten opleveren", zegt Fred Voccola (foto), CEO van Kaseya. "We zijn verheugd om samen te werken met TPG, die ons zal helpen de mogelijkheden te verkennen om onze groei voort te zetten en ons engagement voor de markt, onze producten en het succes van onze klanten te verdiepen. Deze investering valideert onze positie als de enige speler in de industrie die deze innovatieve, geïntegreerde oplossingen kan aanbieden vanuit één enkele glasplaat. We blijven sterk gericht op het verhogen van de investeringen in onze producten en klanten en kijken ernaar uit om deze snelgroeiende markt tot in de toekomst te bedienen. "

TPG-gerelateerde entiteiten die investeren in Kaseya zijn TPG Growth, TPG Tech Adjacencies (TTAD) en TPG Sixth Street Partners (TSSP). Evercore Partners, een wereldwijd onafhankelijk adviesbureau voor beleggingsbankieren, vertegenwoordigde Kaseya bij deze transactie. Barclays diende als financieel adviseur voor TPG.

Terug naar nieuws overzicht
Software