Promethium brengt structuur in big data van bedrijven
07-05-2019 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Promethium brengt structuur in big data van bedrijven

Promethium Inc. dat recent gestart is in Menlo Park (Californië), wordt gefinancierd door Zetta Venture Partners, een investeerder die hoog inzet op AI (kunstmatige intelligentie). Promethium ontwikkelt een automatisch context generatie en detectiesysteem ten behoeve van business intelligence (BI). Het platform is bedoeld om ondernemingen te helpen waarde te halen uit de beschikbare big data, compliant te zijn met de (lokale) wetgeving en de data beheersbaar te maken. Compliancy met de privacywetgeving (zoals de GDPR) is een groot issue, omdat de boetes bij een overtreding gigantisch zijn.

“In de tijd dat big data gebruikt wordt voor business intelligence en verwerkt met applicaties op basis van kunstmatige intelligentie, is data de meest waardevolle informatie dat een bedrijf tot zijn beschikking heeft. Dit geldt voor alle ondernemingen ongeacht hun omvang”; aldus Kaycee Lai (foto), CEO en Founder van Promethium. In de afgelopen 15 jaar is 52% van de Fortune 500 ondernemingen verdwenen, ze hadden niet goed in de gaten dat de markt veranderde en dat men aanpassingen in het product moest doorvoeren. Analyse van de markt is dan ook cruciaal om te overleven. Voor een goede analyse is preprocessing noodzakelijk, daar gaat tot zo’n 90% van het werk en daarmee ook de kosten in zitten. Zonder verregaande automatisering zit hier een gigantische berg handwerk in, die dit cruciale werk voor veel bedrijven onbetaalbaar maakt.

“Grote ondernemingen zitten op een goudmijn aan waardevolle data en kunnen veel verliezen als zij geen gevoel houden met de markt, door onbekend te zijn met de informatie die in de beschikbare big data zit. Promethium wil deze bedrijven te hulp komen met zijn oplossing die geheel geautomatiseerd orde brengt in de chaos van de big data”, aldus Kaycee Lai.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht