Witold Kepinski - 06 mei 2019

NetApp optimaliseert in de EMEA

NetApp, aanbieder van data storage en data management toepassingen, heeft een aantal medewerkers in EMEA ontslagen, bepaalde kantoren gesloten en in een aantal landen zijn directe aanwezigheid teruggetrokken waarbij de business wordt overgelaten aan distributeurs. Dit meldt The Register. Reden is dat NetApp rendabel wil blijven opereren.

Bronnen melden aan The Register dat het Zweedse kantoor van NetApp open blijft om als hub voor de Scandinavische landen te fungeren, maar de locaties in Noorwegen, Denemarken en Finland worden gesloten waarbij banen zijn verloren gegaan.

Verder zouden naar verluidt ook Portugal, Griekenland, Turkije, Hongarije, Polen, Estland, Tsjechië, Slowakije, Slovenië en delen van Afrika, waaronder Nigeria en Zuid-Afrika geoptimaliseerd worden.

Distributeurs die meer taken gaan overnemen zijn volgens The Register onder andere Arrow ECS, ALEF, Tech Data en Westcon.

NetApp boekte in het derde kwartaal van 2019 een lichte omzetgroei doordat grote zakelijke klanten hun aankopen vertraagden. De indirecte verkoop ging goed, maar het was juiste de directe verkoop die teleurstelde.

NetApp geeft geen commentaar op de optimalisaties maar zegt wel dat het volop investeert in in onder andere cloud data services, hybride cloud infrastructuur en flash storage.

Lees meer in The Register.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!