Google I/O 2019 van start
07-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google I/O 2019 van start

Tijdens de Google I / O developers conferentie in Silicon Valley, in de buurt van Google’s hoofdkantoor in Mountain View, zijn de ogen niet alleen gericht op innovaties rond het Android platform, maar ook op zaken zoals AI, hardware en services.

De Google I / O conferentie voor developers presenteert jaarlijks traditioneel nieuwe details over de volgende versie van het Android smartphonesysteem. Sommige functies van de volgende versie van het mobiele besturingssysteem zijn al bekend zoals meer privacy-instellingen. Zo komt er een optie dat apps alleen de locatie van een gebruiker kunnen volgen wanneer ze actief zijn, net zoals het geval bij Apple iOS. Verder zouden er Android Q besturingselementen moeten komen voor de nieuwe vouwbare smartphones

Duplex

Artificial Intelligence ofwel Kunstmatige Intelligentie staat ook op de agenda. Uniek is de Duplex software die functies heeft die niet te onderscheiden is van een mens. Er ontstond een debat met Google op de vraag of sprekende machines zich moeten identificeren als software-robots. Tot nu wordt Duplex alleen gebruikt als onderdeel van de Google-assistent in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld om telefonische reserveringen te regelen, zoals voor een tafel in een restaurant.

Pixel 3a

Bij Google I / O draait alles om software en services, maar er komt nu ook mogelijk meer hardware om de hoek kijken. In de afgelopen paar weken verschijnen er steeds meer details over een smartphone met de naam Pixel 3a, wat een goedkopere versie van de huidige Google-smartphone worden. En eerder dit jaar ontdekte de blog Android Police op een Google-pagina een goed gepubliceerde verwijzing naar een nieuwe netwerkluidsprekers met display genaamd Nest Hub Max.

Privacy

In Silicon Valley zijn tal van bedrijven zoals Google bezig goede definities en regels rond privacy te bepalen. Niet alleen omdat ze hetzelfde willen maar ook vooral wegens regelgeving van overheden zoals de GDPR in de EU. Tot nu toe weet vooral Apple zich te onderscheiden omdat de iPhone en iOS niet afhankelijk is van advertenties.

Games

Games is een groeimarkt en Google speelt daarop in met Google Stadia op I / O, een cloud games service. De games draaien op Google servers en worden als een service aangeboden op devices van gebruikers. Er moet echter nog meer duidelijkheid komen zoals prijsmodel.

Naar verluidt is Google nog verder van plan in verschillende devices en apparatuur zoals displays, smartwatches en TVs software zoals AI te nestelen. Dat geldt ook voor auto’s wat Google ziet als een zeer interessante groeimarkt.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software