Mimecast vereenvoudigt met Supervision compliance voor financiële instellingen

07-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mimecast vereenvoudigt met Supervision compliance voor financiële instellingen

Mimecast introduceert een nieuwe dienst voor financiële instellingen: Mimecast Supervision. Deze dienst helpt bij het voldoen aan compliance-eisen van toezichthouders zoals de SEC, FINRA, FCA en aan andere wet- en regelgeving.

Gereguleerde dienstverleners in de financiële sector zijn verplicht een toezichtbeleid in te stellen. Ook krijgen ze mogelijk te maken met periodieke audits. Het bewaken van compliance kost veel geld en tijd. Uit een recent onderzoek van Duff & Phelps blijkt zelfs dat leidinggevenden bij financiële instellingen verwachten in 2023 meer dan 5 procent van de omzet te besteden aan compliance.

Efficiënter complianceproces

Mimecast Supervision - onderdeel van het Mimecast Cloud Archive - zorgt voor een veel efficiënter complianceproces. De dienst maakt gebruik van intelligente selectie. Dit zorgt ervoor dat organisaties zich kunnen focussen op belangrijke berichten en gaat 'false positives' tegen. Dankzij een geoptimaliseerde workflow verloopt de nalevingscontrole snel en eenvoudig.

"De markt voor governance, risicomanagement en compliance wordt gedreven door de behoefte van organisaties om risico's zo goedkoop en efficiënt mogelijk te mitigeren met behulp van technologie", zegt Ryan O'Leary, senior onderzoeksanalist legal, risk en compliance bij IDC. "Hierdoor zijn leveranciers van archiveringsoplossingen goed gepositioneerd om de compliancemarkt te betreden."

"Zij kunnen financiële instellingen ondersteunen met compliancetools die direct in hun bestaande oplossingen passen", vervolgt O'Leary. "Organisaties geven vaak de voorkeur aan tools die werken binnen de bestaande systemen. Op deze manier realiseren ze workflowautomatisering, efficiëntieverbeteringen, kostenbesparingen en risicobeheersing zonder de integratie-uitdagingen rondom het toevoegen van traditionele oplossingen."

"De meeste gereguleerde financiële dienstverleners moeten een toezichtbeleid instellen", zegt Shane Harris, senior director productmanagement bij Mimecast. "Met Mimecast Supervision bieden we onze klanten een beter zicht op en meer controle over de data binnen hun organisatie. Zo helpen we ze bij het behalen van hun doelstellingen als het gaat om de eisen vanuit FINRA, SEC, FCA en meer."

Mimecast Compliance Protect

Mimecast Cloud Archive and Supervision staan nu in de FINRA Compliance Vendor Directory, een korte lijst van goedgekeurde oplossingen die door een belangrijke financiële toezichthouder worden erkend. Supervision kan worden gecombineerd met Mimecast Compliance Protect, dat bedrijven helpt bij het voldoen aan de eisen van SEC voor dataretentie.

Compliance Protect als onderdeel van een SEC 17a-4-compliant programma is gecertificeerd door Compliance Solutions Strategies. Dit onafhankelijke bedrijf keurde Compliance Protect onlangs goed via een zogeheten Regulatory Retention Compliance Assessment.

Terug naar nieuws overzicht