Witold Kepinski - 08 mei 2019

Apple en SAP werken nauwer samen rond zakelijke iPhone apps

Apple en SAP werken nauwer samen rond zakelijke iPhone apps image

Apple en SAP werken nauwer samen rond het ontwikkelen van zakelijke iPhone apps. Het gaat om mobiele applicaties waarbij gebruikt wordt gemaakt van Apple machine learning technologie. Dit melden SAP ceo Bill McDermott en Apple ceo Tim Cook, tijdens de SAP Sapphire 2019 gebruikersconferentie in Orlando.

Apple en SAP werken al sinds 2016 nauwer samen om SAP apps native te laten werken op het iOS platform en nu ook op het Mac platform. Native app werken soepeler op Apple devices dan web of cloud apps aldus de de twee tech giganten. Tim Cook, CEO van Apple, zei: "Enterprise-klanten zien echte zakelijke voordelen wanneer ze iOS gebruiken. We zijn verheugd dat SAP deze ervaringen verder uitbreidt op iPhone en iPad, en ze voor de eerste keer naar de Mac brengt. Dit is een belangrijke mijlpaal voor onze samenwerking en we zijn zeer verheugd om samen te werken met SAP om onze klanten mondiger te maken met 's werelds meest vertrouwde bedrijfsprocesgegevens op de iPhone, iPad en Mac - de beste apparaten voor bedrijven."

Machine Learning

Volgens de twee topmanagers kunnen organisaties sneller en betere apps ontwikkelen met de Apple CORE ML technologie op het SAP Leonardo platform dat voorzien is van rijke AI functies. De zakelijke apps kunnen onder andere in de supply chain zoals productbeheer en de industrie, zoals reparaties van machines, worden toegepast.

SAP Cloud Platform SDK voor iOS

CORE ML wordt onderdeel van de SAP Cloud Platform SDK voor iOS. De volgende versie van de SAP Cloud Platform SDK, die later deze maand beschikbaar is, stelt bedrijven in staat aangepaste, intelligente iOS-apps te maken die mogelijk worden gemaakt door SAP Leonardo. Modelleermodellen worden automatisch gedownload naar iPhone en iPad, zodat apps offline kunnen werken en vervolgens dynamisch kunnen worden bijgewerkt terwijl ze zijn verbonden met SAP Cloud Platform.

Qualtrics

De samenwerking past in de eindgebruiker gerichte aanpak van SAP waarbij user experience  en customer experience (cx) key zijn binnen de 'Intelligent Enterprise'. Deze strategie wordt ondersteund door de overname van Qualtrics voor 8 miljard dollar. Qualtrics is gespecialiseerd in het volgen van het consumentenvertrouwen. Met de Qualtrics softwaremodule experience management (XM) kunnen organisaties floreren in de huidige ervaringseconomie, aldus SAP.

Voor bedrijven die hulp nodig hebben om aan de slag te gaan met iOS-apps, bieden Apple en SAP negen kant-en-klaar-apps, verspreid over een groot aantal industrieën, van ontwikkelaars met bewezen ervaring met de SAP Cloud Platform SDK voor iOS. Developers kunnen er nu mee aan de slag .

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!