Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux 8

08-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux 8

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 8. Het besturingssysteem biedt een enkele zakelijke Linux-ervaring voor elke workload, ongeacht de omgeving. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de specifieke behoeften van ontwikkelende bedrijven, aldus Red Hat.

Red Hat Enterprise Linux 8 is als besturingssysteem opnieuw ontworpen voor het hybride cloud-tijdperk en ontwikkeld om workloads en operations te ondersteunen - van datacenters van bedrijven tot meerdere publieke clouds. 

Partners

Red Hat Enterprise Linux 8 inspireert een bloeiend partnerecosysteem met tienduizenden gecertificeerde applicaties, Linux-container-images, hardwareconfiguraties zoals Supermicro, en cloud-providers. Voortbouwend op de samenwerking van Red Hat met andere IT-leiders en door uitgebreide tests, biedt Red Hat Enterprise Linux 8 meerwaarde voor specifieke hardwareconfiguraties en workloads, inclusief Arm- en POWER-architecturen, evenals realtime-applicaties en SAP-oplossingen.

Red Hat Enterprise Linux 8 vormt de basis voor het volledige hybride cloudportfolio van Red Hat, inclusief Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenStack Platform 15, de volgende versie van Red Hat's schaalbare Infrastructure-as-a-Service (IaaS) product. Ook gebouwd op Red Hat Enterprise Linux 8 is het aangekondigde Red Hat Enterprise Linux CoreOS, het besturingssysteem dat ontworpen is om Red Hat OpenShift Container Platform-implementaties te hosten

Hybrid Cloud

Red Hat Enterprise Linux 8 wordt ook breed ondersteund als gastbesturingssysteem op de hybride cloudinfrastructuur van Red Hat, inclusief Red Hat OpenShift 4, Red Hat OpenStack Platform 15 en Red Hat Virtualization 4.3.

De introductie van Red Hat Enterprise Linux 8 valt samen met de algemene beschikbaarheid van de Red Hat Universal Base Image. Het Red Hat Universal Base Image is beschikbaar voor alle ontwikkelaars met of zonder een Red Hat Enterprise Linux-abonnement en biedt een veiligere en betrouwbaardere basis voor het bouwen van bedrijfsklare gecontaineriseerde applicaties. Applicaties die zijn gebouwd met de Universal Base Image kunnen overal draaien met de voordelen van de Red Hat Enterprise Linux-levenscyclus en ondersteuning van Red Hat zodra ze draaien op Red Hat Enterprise Linux of Red Hat OpenShift Container Platform.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud