Google bezig met ontwikkeling vouwbare smartphones

08-05-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google bezig met ontwikkeling vouwbare smartphones

Mario Queiroz, binnen Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Pixel-telefoons, zegt tegen CNet dat het bedrijf al geruime tijd bezig is met prototypes voor de technologie. Hij maakt hierin niet bekend hoe lang dat al is. De kans dat er op korte termijn een vouwbare Pixel-smartphone uitkomt is echter klein; Queiroz denkt dat er nog 'geen duidelijke use case is' voor vouwbare telefoons.

Meer nodig dan alleen een groter scherm 

Volgens hem bieden dergelijke toestellen uitkomst voor gebruikers die grotere schermen willen, maar dat zal in zijn ogen onvoldoende zijn om in grote aantallen geïnteresseerd te krijgen. Ook stelt hij dat vouwbare smartphones, meer innovatie moeten bieden dan alleen een uitbreiding van de schermgrootte. 'We moeten toe naar een situatie waarin mensen zeggen dat ze een vouwbare smartphone moeten hebben. Op dit moment heb je echter geen vouwbare smartphone nodig. Het is min of meer leuk om te hebben'.

Pixel 3A en 3A XL

Queiroz gaf aan dat er op het vlak van vouwbare smartphones momenteel geen aankondigingen volgen, waarbij hij meteen zijn aandacht richtte op de door hem als 'betaalbaar' omschreven Pixel 3A en 3A XL. Deze midrange-smartphones zijn inmiddels door Google aangekondigd. De telefoons hebben dezelfde camera als de duurdere Pixel 3 en hebben ook een 3,5mm-aansluiting. In Duitsland gaat de Pixel 3a 399 euro kosten.

 

Terug naar nieuws overzicht