Witold Kepinski - 08 mei 2019

Azure Red Hat OpenShift Kubernetes platform is beschikbaar

Red Hat heeft zijn Azure Red Hat OpenShift Kubernetes platform formeel uitgebracht, dat samen met Microsoft is ontwikkeld. Hierbij wordt de kracht van Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide zakelijke Kubernetes-platform, gecombineerd met Azure, de publieke cloud van Microsoft. Met dit platform kunnen ontwikkelaars containers-gebaseerde applicaties on-premises en in Microsoft Azure gebruiken.

Azure Red Hat OpenShift biedt een opstap naar hybride cloud computing, waardoor IT-organisaties Red Hat OpenShift Container Platform in hun datacenters kunnen gebruiken, en deze workloads probleemloos kunnen uitbreiden door de kracht en schaalbaarheid van Azure-diensten te gebruiken. Azure Red Hat OpenShift is de eerste gezamenlijk beheerde OpenShift-dienst in de publieke cloud.

Red Hat en Microsoft erkennen het belang van hybride cloud computing voor moderne IT. Bedrijven willen immers hun resources uitbreiden met een publieke cloudinfrastructuur, met behoud van reeds gedane investeringen. Kubernetes biedt een gemeenschappelijke brug tussen het datacenter en publieke cloudomgevingen, wat het een belangrijke technologie maakt voor het realiseren van echte hybride cloud computing.

Azure Red Hat OpenShift combineert de innovatie van enterprise Kubernetes met 's werelds leidende enterprise Linux-platform, Red Hat Enterprise Linux. Gezamenlijk bieden deze technologieën een krachtige oplossing voor het eenvoudiger beheren en orkestreren van cloud-native workloads in een hybride cloudomgeving. Met Azure Red Hat OpenShift kunnen klanten gecontaineriseerde applicaties inzetten in dezelfde omgeving als de workflows, terwijl ze veel van de inherente complexiteiten van containerbeheer verminderen.

Azure Red Hat OpenShift is een dienst die gezamenlijk beheerd en ondersteund wordt door zowel de opensource-experts van Red Hat als de publieke cloudexperts van Microsoft. Klanten kunnen rekenen op een geïntegreerde ervaring met uniforme aanmelding, on-boarding, servicebeheer en technische ondersteuning. De service wordt toegevoegd aan de bestaande Azure-factuur van de klant, waardoor de gebruikerservaring verder wordt gestroomlijnd.

Verder biedt Azure Red Hat OpenShift ontwikkelaars en operations-teams:
- Volledig beheerde clusters met master-, infrastructuur- en applicatie-nodes beheerd door Microsoft en Red Hat; daarnaast zijn er geen VM’s en patches vereist.
- Mogelijkheden om wet- en regelgeving na te leven dankzij compliance-certificeringen die vergelijkbaar zijn met andere Azure-diensten.
- Verbeterde flexibiliteit om applicaties vanuit lokale omgevingen beter naar de Azure-publieke cloud te verplaatsen via de consistente basis die OpenShift biedt.
- Hogere snelheid om verbinding te maken met Azure-diensten vanuit on-premises OpenShift-implementaties.
- Uitgebreide productiviteit met eenvoudigere toegang tot Azure-publieke clouddiensten zoals Azure Cosmos DB, Azure Machine Learning en Azure SQL DB voor het bouwen van de volgende generatie cloud-native bedrijfsapplicaties.

Azure Red Hat OpenShift is het resultaat van de inspanningen van Red Hat en Microsoft om een ??krachtige, ondersteunde en veiligere keuze te bieden voor de ontwikkeling en implementatie van hybride cloudworkloads. Dankzij ondersteuning door beide bedrijven kunnen IT-organisaties met vertrouwen op hybride cloudinnovatie inzetten, die voldoet aan de vereisten van bedrijfskritische productie-workloads.

Microsoft en Red Hat werken ook samen om gecontaineriseerde oplossingen op de markt te brengen met Red Hat Enterprise Linux 8 op Azure, Red Hat Ansible Engine 2.8 en Ansible Certified-modules. Bovendien werken de twee bedrijven aan het leveren van SQL Server 2019 met Red Hat Enterprise Linux 8-ondersteuning en prestatieverbeteringen.

Beschikbaarheid
Azure Red Hat OpenShift is nu beschikbaar via Microsoft Azure.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!