Microsoft Marketplace biedt nieuwe omzet kansen

08-05-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft Marketplace biedt nieuwe omzet kansen

Er zijn nieuwe omzet mogelijkheden voor Microsoft-partners via nieuwe investeringen in de markt en uitbreiding van het IP Co-sell-programma. Dit wordt door Microsoft gemeld in een blog door Charlotte Yarkoni, Corporate Vice President, Growth + Ecosystem.

Nieuwe Marketplace mogelijkheden

Klanten streven volgens Microsoft naar cloudtechnologie om snel en efficiënt de juiste oplossing voor hun behoeften te vinden. "Om dit gemakkelijker te maken, breiden we onze marktplaatsinvesteringen uit in zowel AppSource als Azure Marketplace, zodat klanten een bredere reeks oplossingen van Microsoft en ons partnerecosysteem kunnen vinden", aldus Yarkoni.

"Onze cloud-marktplaatsen zullen nu transactiemogelijkheden voor SaaS-oplossingen van partners ondersteunen, wat het een one-stop-ervaring maakt voor klanten die op zoek zijn naar een op de cloud gebaseerde oplossing. AppSource en Azure Marketplace bieden zowel SaaS-transactiemogelijkheden per site als per site voor onze partners die Microsoft Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365 en het Microsoft Power Platform verder bouwen, uitbreiden of verbinden. De ISV's die transactable SaaS-oplossingen op onze markt aanbieden en deelnemen aan het co-sell-programma, verdienen een lagere transactiekost van 10 procent. We zullen blijven investeren in nieuwe marktmogelijkheden om klanten te helpen de oplossingen te vinden die ze nodig hebben en een grotere partnergroei mogelijk te maken", aldus Yarkoni.

Uitbreiding IP co-sell-programma

Verder is het co-sell programma uitgebreid zo meldt Yarkoni. "Twee jaar geleden introduceerden we ons IP Co-sell-programma dat de Microsoft-verkopers, de grootste verkopers ter wereld ter wereld, de oplossingen van onze partners op basis van Microsoft Azure heeft verkocht. Deze samenwerking tussen ISV-partners en Azure-verkopers genereerde het afgelopen jaar meer dan $ 5 miljard aan partnerinkomsten van bijna 3.000 ISV's, waarmee ze samenwerkten met meer dan 30.000 zakelijke klantkansen. Op basis van dit ongelooflijke succes breiden we het IP Co-sell-programma verder dan Azure uit, nu ook partners die voortbouwen op Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365 en het Microsoft Power Platform."

Een nieuw kanaal voor ISV's

Microsoft breidt ook het IP Co-sell-programma uit naar de wereldwijde wederverkopers van Microsoft, wat een nieuw kanaal creëert voor ISV's om hun bedrijf te laten groeien. "Vanaf 1 juli 2019 hebben alle Microsoft ISV's met gepubliceerde aanbiedingen in AppSource of Azure Marketplace toegang tot een nieuwe distributiemethode via het wereldwijde resellerkanaal van Microsoft. Dit opent nieuwe groeimogelijkheden voor zowel ISV's als wederverkopers en biedt een breder scala aan oplossingen voor klanten", aldus Yarkoni.

Terug naar nieuws overzicht
Software