Crayon Group koopt software licentie specialist Sequin

08-05-2019 | door: Witold Kepinski

Crayon Group koopt software licentie specialist Sequin

Crayon Group, dat actief is als een IT-adviesbureau met een cloud aanbod, koopt Sequint, een Nederlandse software licentie specialist. Sequint helpt bedrijven met softwarelicenties. Door software te verkopen. Of door advies te geven over licentiegebruik. Ons specialisme is software licensing voor Service Providers.

Deze acquisitie vormt een belangrijke aanvulling op Crayon's Cloud-iQ-platform, met ongeveer 300 partners, om de schaalgrootte in de indirecte softwareactiviteiten voor Crayon in de Benelux verder te vergroten.

"Sequint heeft een sterke voetafdruk op de Nederlandse markt, met sterke licentiemogelijkheden, ondersteund door een solide team en bewezen financieel record, en we zijn verheugd om hen te verwelkomen in ons team", zegt Torgrim Takle, CEO van Crayon Group.

In de komende twee jaar is het plan om het aanbod van Sequint verder te versterken en te investeren om marktaandeel te winnen met het IP- en serviceaanbod van Crayon.

Volgens de overeenkomst verwerft Crayon Sequint voor een ondernemingswaarde van ongeveer 40 miljoen Noorse Kronen (4,074 miljoen euro), waarvan 25 miljoen NOK gerelateerd is aan een earn-out-model op basis van de financiële prestaties van het bedrijf in de komende twee jaar.

"De hele Sequint-familie is verheugd om zich bij Crayon aan te sluiten om onze vermogens verder te versterken en te versnellen op de Nederlandse markt. Crayon voegt expertise over licenties en services toe die essentieel zijn in een meer gedigitaliseerde wereld", zegt Maarten Jong, CEO van Sequint. 

Sequint zal in de nabije toekomst onder zijn eigen merk blijven.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software