Cohesity koopt Imanis Data

09-05-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cohesity koopt Imanis Data

Cohesity, aanbieder van hyperconverged secundaire data storage toepassingen, neemt voor een onbekend bedrag Imanis Data over, een speler op het gebied van bedrijfsback-up en gegevensbeheer voor gedistribueerde databases. Het betreft de eerste overname van Cohesity.

Door deze overname beschikken Cohesity klanten over ondersteuning voor het eenvoudig back-uppen en direct herstellen van Hadoop- en NoSQL-workloads en ondersteunende databases, waaronder MongoDB. Dit draagt ??bij aan de alomvattende mogelijkheden van Cohesity voor back-up en onmiddellijk herstel van traditionele databases zoals Oracle en SQL, samen met virtuele, cloud- en fysieke workloads zo meldt het Amerikaanse bedrijf.

NoSQL

Bovendien hebben klanten van Imanis Data de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de moderne datamanagementmogelijkheden van Cohesity die back-updata productief maken en radicale eenvoud bieden voor archivering, disaster recovery, ransomware-preventie, testen en ontwikkeling, en nog veel meer - alles binnen één oplossing. Door de mogelijkheden van beide bedrijven te combineren, kan Cohesity de eerste en enige moderne softwaregedefinieerde gegevensbeheeroplossing voor NoSQL- en Hadoop-gegevens ter plaatse of in de openbare cloud aanbieden.

Data

Tegenwoordig vertrouwen tal van Fortune 500-bedrijven volgens Cohesity op oplossingen van Imanis Data om big data-workloads te beschermen. Het klantenbestand van Imanis Data strekt zich uit over een breed scala van verticale markten, waaronder financiële diensten, verzekeringen, detailhandel en transport. In tegenstelling tot oudere gegevensbeheersproducten, zijn oplossingen van Imanis Data ontworpen voor petabyte-schaal, zijn gegevensbewust en worden aangedreven door machine learning om de kosten te verlagen, risico's te minimaliseren en inzicht in grote gegevenssets mogelijk te maken. Deze aanpak is een directe aanvulling op de focus van Cohesity op het helpen van bedrijven bij het gebruik van disruptieve innovatie om de kracht van hun gegevens te ontsluiten.

Back-up

"Cohesity's overname van Imanis Data bevordert onze missie om de manier te veranderen waarop bedrijven back-ups maken, opslaan, beheren en afleiden van hun secundaire gegevens, ongeacht het type of de locatie," zegt Mohit Aron (foto), oprichter en CEO van Cohesity. "NoSQL-databases zullen waarschijnlijk de komende vijf jaar met dubbele cijfers groeien , en naarmate bedrijven deze moderne workloads blijven omarmen, kan Cohesity ervoor zorgen dat de gegevens worden beschermd door een eenvoudige web-schaaloplossing die organisaties ook in staat stelt om veel meer te doen met hun gegevens. "

Oplossen van problemen met fragmentatiegegevens

Ondernemingen maken in toenemende mate gebruik van nieuwe gedistribueerde databases, maar hebben hierdoor extra gegevenssilo's gecreëerd waarvoor afzonderlijke back-upoplossingen nodig zijn, wat volgens Cohesity het probleem van massale gegevensfragmentatie nog verder verergert. Cohesity lost dit probleem op door klanten in staat te stellen om zowel traditionele als moderne workloads te consolideren op een enkel scale-out platform dat on-premises en cloud-infrastructuur omvat. Door Imanis Data's unieke, machine-learning aangedreven aanpak van gegevensbeheer te combineren met het Cohesity DataPlatform , kunnen klanten de behoefte aan afzonderlijke gegevens- en infrastructuursilo's voor hun NoSQL- en Hadoop-workloads elimineren en al hun gegevens beheren vanuit één enkele glasplaat.

Beschikbaarheid

Imanis Data is al beschikbaar als een toepassing op de Cohesity MarketPlace , waardoor het voor klanten eenvoudig is om al hun Hadoop en NoSQL gedistribueerde databases, waaronder MongoDB, Cassandra, Cloudera, CouchbaseDB en Hbase, op één platform te beschermen. Als onderdeel van de overname neemt het Imanis Data-team deel aan Cohesity om nieuwe capaciteiten voor cohesie te ondersteunen en te ontwikkelen onder leiding van Imanis 'medeoprichter en co-CEO, Nitin Donde.

Terug naar nieuws overzicht