Equinix groeit in 2019 met 12 nieuwe datacenters en 23 uitbreidingen

10-05-2019 | door: Redactie

Equinix groeit in 2019 met 12 nieuwe datacenters en 23 uitbreidingen

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, zal in 2019 twaalf nieuwe International Business Exchange (IBX) datacenters openen en 23 bestaande IBX-datacenters uitbreiden. Het bedrijf investeert daarmee naar verwachting tussen de 1,73 tot 1,92 miljard dollar om de uitbreiding in 2019 te realiseren.

Charles Meyers (foto0, CEO, Equinix meldt: "Nu de digitale transformatie vrijwel elke sector over de hele wereld aan het veranderen is, denken bedrijven anders na over de manier waarop ze omgaan met elk onderdeel van hun supply chain. Er onstaat bij bedrijven een duidelijke voorkeur voor een bepaalde IT architectuur - een architectuur die cloud-first, gedistribueerd en hybride is. Om dit te bereiken, moeten bedrijven hun architectuur aan de ‘digital edge’ inrichten. Platform Equinix bevindt zich aan de edge en blijft zijn ongeëvenaarde wereldwijde bereik uitbreiden met de investeringen die we in 2019 en daarna doen".

Datacenter openingen in 2019
De volgende nieuwe IBX-datacenters worden in 2019 geopend en zullen, indien van toepassing, rechtstreeks verbonden zijn met andere Equinix IBX-datacenters op elke locatie via glasvezelverbindingen.

Openingen in Q1

Parijs - In maart 2019 opende Equinix in Parijs de PA8, het achtste IBX-datacenter
Shanghai - In februari 2019 opende Equinix zijn vijfde IBX in Shanghai

Openingen in Q2

Londen - In april 2019 opende Equinix LD7, zijn achtste IBX in Londen, om de groeiende vraag van deze strategische markt te ondersteunen. Inclusief de huidige uitbreidingsprojecten heeft Equinix meer dan 1,2 miljard dollar geïnvesteerd om de aanwezigheid in de regio Londen uit te breiden.
Helsinki - Equinix opent zijn zevende IBX-datacenter in Helsinki, HE7.
Sofia - Equinix zal zijn aanwezigheid in Bulgarije uitbreiden en opent zijn tweede IBX in Sofia, SO2.
Tokio - Ter ondersteuning van de groeiende vraag naar meer interconnectie vanuit de cloud, netwerk en de financiële dienstensector zal Equinix zijn elfde en grootste IBX openen in Tokio, TY11.

Geplande openingen in Q3

Melbourne - Equinix zal zijn vierde IBX openen in Melbourne, ME2. Equinix Melbourne IBX datacenters bieden sterke netwerk- en cloudconnectiviteit en directe toegang tot de Victoria Internet Exchange.
Seoul - Zuid-Korea is een van de vijftien grootste economieën ter wereld en kent een van de meest levendige digitale economieën - met een hoge bandbreedte en geavanceerde toepassingen die veel van de industrieën aansturen. Om deze snelgroeiende markt te ondersteunen, zal Equinix zijn eerste IBX openen in Zuid-Korea, SL1.
Sydney - Equinix zal zijn achtste IBX openen in Sydney. SY5 wordt een van de grootste IBX-datacenters van Equinix in Australië.
Warschau - Equinix zet zijn investering in Oost-Europa voort en opent WA3, de derde IBX in Warschau, Polen.

Geplande openingen in Q4

Hamburg - HH1, de eerste IBX in Hamburg, breidt Equinix uit tot de vierde locatie in Duitsland.
Singapore - In Singapore wordt de vierde IBX geopend: SG4 is strategisch gelegen in het oosten van Singapore in een van de vijf datacenterclusters van het land - Tai Seng Industrial Estate.
Uitbreidingen van bestaande IBX Datacenters in 2019 - Naast de twaalf nieuwe IBX-openingen in 2019, omvatten de uitbreidingen van bestaande IBX datacenters van Equinix 23 projecten die in 2019 zullen worden geopend in Amsterdam, Atlanta, Chicago, Dallas, Frankfurt (drie uitbreidingsprojecten), Hongkong (drie uitbreidingsprojecten), Londen (vier uitbreidingsprojecten), Madrid, New York, Osaka, Parijs, Perth, Seattle, Stockholm en Zürich (twee uitbreidingsprojecten).

Equinix vandaag de dag - Equinix exploiteert momenteel 202 IBX-datacenters in 24 landen en 52 Equinix-locaties in 24 landen en over een oppervlakte van 22,2 miljoen vierkante meter. Met meer dan 341.000 totale interconnecties die bedrijven binnen het Equinix-ecosysteem met elkaar verbinden, heeft het bedrijf meer dan 9.800 klanten, waaronder meer dan 1.800 netwerken en meer dan 2.900 cloud- en IT-dienstverleners. Equinix-klanten zijn bijna de helft van de Fortune 500 en vijfendertig procent van de Forbes Global 2000. Equinix ontwerpt, bouwt en exploiteert datacenters met hoge energie-efficiëntienormen en heeft als langetermijndoelstelling het gebruik van 100% schone en hernieuwbare energie voor het wereldwijde platform van het bedrijf. In 2018 heeft Equinix voor meer dan 90% van zijn wereldwijde datacenterfootprint schone en hernieuwbare energie ingekocht.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud