Dassault Systèmes vergroot omzet en winst

11-05-2019 | door: Witold Kepinski

Dassault Systèmes vergroot omzet en winst

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2019, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet van het bedrijf groeide met 13% in vergelijking met het jaar daarvoor, naar 958,9 miljoen euro (IFRS, constante valuta). Een deel daarvan is het gevolg van de 26% hogere omzet uit 3DEXPERIENCE-software. De winst per aandeel groeide met 17%.

Bernard Charlès (foto), Dassault Systèmes' Vice Chairman en Chief Executive Officer, licht toe: "Het 3DEXPERIENCE-platform is ontwikkeld met als doel duurzame innovaties te helpen bedenken en ontwikkelen voor het harmoniseren van producten met de natuur en de mens. Steeds meer grote ondernemingen in de wereld en MKB-bedrijven in elke markt kiezen ons als voorkeursleverancier voor hun transformatie in de huidige 'Industry Renaissance'. In de markt voor life sciences adopteren zowel de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld als kleine innovatieve onderzoekslaboratoria onze BIOVIA-oplossingen. Voor de eigen digitale transformaties en innovaties die hun resultaten voor patiënten verbeteren."

3DEXPERIENCE.WORKS
"Voor de MKB-markt hebben wij onder de merknaam 3DEXPERIENCE.WORKS een serie nieuwe businessapplicaties geïntroduceerd. Daarmee maken wij de platformvoordelen ook toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven, zoals digitaal samenwerken, flexibeler en efficiënter produceren en werknemers beter faciliteren. 3DEXPERIENCE.WORKS geeft ook invulling aan onze POWER'BY-strategie om bedrijven in staat te stellen bestaande software met het 3DEXPERIENCE-platform te verbinden. Dan kunnen zij optimaal gebruikmaken van de innovatiemogelijkheden die platformen bieden voor bedrijfsprocessen en businessmodellen."

Terug naar nieuws overzicht