Red Hat en VMware bieden VMware Reference Architecture for OpenShift

11-05-2019 | door: Witold Kepinski

Red Hat en VMware bieden VMware Reference Architecture for OpenShift

Red Hat en VMware bieden een VMware Reference Architecture for OpenShift. Dit meldt Red Hat in een blog. Red Hat en VMware zijn al vele jaren technologiepartners en zeggen hierdoor bedrijven overal ter wereld te helpen met het bouwen van een veiligere, softwaregedefinieerde infrastructuur.

Beide bedrijven breiden hun business relatie uit door samen te werken aan een referentiearchitectuur om Red Hat OpenShift op een ondersteunde manier naar de SDDC-stack van VMware te brengen. Tot nu toe moesten wederzijdse klanten veel maatwerk doen om VMware vSphere, NSX-T en vSAN te integreren met Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux. Dit creëerde doorlopende operationele kosten die niet optimaal waren en namen afstand van de nieuwe focus op waardetoevoegende applicaties. "Onze wederzijdse klanten eisten dat we hen iets beters geven" zo wordt gemeld door de twee partners.

Cloud

Red Hat OpenShift op de VMware Software-Defined Data Center Architecture maakt optimaal gebruik van het werk van de bedrijven om te vereenvoudigen hoe bedrijven de voordelen van beide technologiestacks kunnen benutten, en versnelt die verschuiving naar meer innovatie en bedrijfsdifferentiatie, aldus Red Hat, Deze referentiearchitectuur biedt klanten een veiligere lokale omgeving om Red Hat OpenShift uit te voeren en uiteindelijk te combineren met openbare cloudimplementaties van OpenShift om hun hybride cloud uit te bouwen.

Kubernetes

Het werk om deze referentiearchitectuur te maken, was zowel op het niveau van de leveranciersamenwerking als in de upstream open source Kubernetes-community. VMware heeft stroomopwaartse Kubernetes bijgedragen aan de gemeenschap in het algemeen en Kubernetes helpt goed te werken met de gevestigde VMware-infrastructuur, en Red Hat is blij met de focus om innovatie via open source te stimuleren zo meldt Red Hat.

En dit is slechts de eerste stap - Red Hat OpenShift 4 biedt geoptimaliseerde installatiemogelijkheden voor een verscheidenheid aan infrastructuren en hiervoor werken de bedrijven aan een VMware Validated Design. "We zijn verheugd dat VMware nauw samenwerkt met Red Hat om daar in de komende maanden een vereenvoudigde ervaring te bieden", aldus Red Hat,

Door; Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software