Bechtle start boekjaar met dubbele groeicijfers

11-05-2019 | door: Witold Kepinski

Bechtle start boekjaar met dubbele groeicijfers

Bechtle AG heeft in eerste kwartaal van 2019 een omzetstijging van 29,8 pricent behaald met een omzet van bijna 1,24 miljard euro. Daarmee passeerde Bechtle voor het eerst in een eerste kwartaal de grens van één miljard. De winst voor belastingen (EBT) nam toe met 27,1 procent naar 45 miljoen euro. De EBT-marge was 3,6%, slechts iets onder die van vorig jaar. Op 31 maart 2019 werkten er 10.334 medewerkers bij Bechtle – een toename van 1.707 mensen ofwel 19,8 procent.

De organische omzetgroei lag met 15,3% eveneens boven de grens van tien procent. “Gezien de duidelijk slechtere economische omstandigheden is de ontwikkeling van Bechtle in het eerste kwartaal echt indrukwekkend. Dat het ons lukt om al aan het begin van het jaar opnieuw met meer dan tien procent te groeien, laat de kracht van ons business model zien,” legt Thomas Olemotz (foto) uit, bestuursvoorzitter van Bechtle AG.

In het segment IT-Systeemhuis & Managed Services bereikte Bechtle in de periode van januari tot en met maart 2019 een omzetgroei van 18,8 procent en steeg de omzet naar 782,2 miljoen euro. Het organische groeipercentage lag op 16,6 procent. Naast de zeer positieve ontwikkeling in Duitsland hebben ook de buitenlandse systeemhuizen sterk bijgedragen aan deze ontwikkeling. EBIT steeg met 9,5 procent naar 26,4 miljoen euro. De EBIT-marge bedroeg 3,4 procent.

E-Commerce

In het eerste kwartaal steeg de omzet in het segment IT E-Commerce met 54 procent. De acquisitie van Inmac WStore in Frankrijk beïnvloedde deze ontwikkeling merkbaar. Organisch verhoogde de omzet zich met 12,3 procent. Bijna alle landen lieten groeicijfers boven de tien procent zien. De groei was bijzonder sterk in onze bedrijven in de Benelux, in het Verenigd Koninkrijk en in Italië. Ondanks de hogere afschrijvingen door acquisities steeg EBIT met 70,9 procent. De EBIT-marge verbeterde naar 4,3 procent.

Bechtle had op maandag 31 maart 2019 in totaal 10.334 medewerkers in dienst. Ten opzichte van vorig jaar is dat een toename van 1.707 personen oftewel 19,8%. Alleen al in de periode van januari tot en met maart kwamen er meer dan 300 nieuwe medewerkers in dienst bij Bechtle. “Bechtle is een aantrekkelijke en betrouwbare werkgever op de IT-markt. In tijden van een tekort aan gekwalificeerde personeel is het voor een dynamisch groeiend bedrijf zoals Bechtle van cruciaal belang om gekwalificeerde medewerkers te vinden en aan het bedrijf te binden,” aldus Thomas Olemotz.

De Raad van Bestuur bevestigt de prognose voor het jaar 2019 als geheel die een significante stijging van de omzet en het resultaat voorspelt. “Bechtle heeft een indrukwekkende start van het jaar gemaakt. Ondanks de aanhoudende gespannen macro-economische situatie zien we het eerste kwartaal als een goede basis voor een succesvol boekjaar 2019”, aldus Thomas Olemotz.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware