ServiceNow lijft analyticsplatform van Appsee in
13-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

ServiceNow lijft analyticsplatform van Appsee in

ServiceNow neemt het in-app mobiele analytics platform van analyticsbedrijf Appsee over. Als onderdeel van de overname treden de R&D-medewerkers van Appsee in dienst bij ServiceNow.

Met het platform van Appsee breidt ServiceNow zijn mobiele applicatie- en webbrowserstrategie verder uit door deep user analytics toe te voegen aan het Now Platform. Het bedrijf kan hiermee out-of-the-box mobiele experiences voor consumenten op schaal leveren aan grote bedrijven.

Consument-achtige ervaringen op de werkvloer

"Ons leven zo mobielvriendelijk maken als ons echte leven is de volgende innovatiegolf op werk. Werknemers verwachten en willen steeds vaker consument-achtige ervaringen op de werkvloer", licht Boaz Hecht, Senior Director of Platform Product Management bij ServiceNow, uit. "Met Appsee kan ServiceNow zijn de ervaringen van zijn eigen mobiele apps en desktop apps optimaliseren om consument-achtige mobiele ervaringen te leveren aan onze klanten. Op termijn kunnen klanten het Now Platform gebruiken om beter te analyseren hoe hun eindgebruikers het Now Platform gebruiken om hun werk te vereenvoudigen en vergemakkelijken."

Appsee geeft ServiceNow en klanten van ServiceNow inzicht in het gedrag van klanten die interactie hebben met het Now Platform. Met deze nieuwe analytische mogelijkheden wil ServiceNow een intuïtievere gebruikerservaring leveren en digitale workflows verbeteren om routinematig werk te reduceren en werknemers meer tijd te laten besteden aan strategischer werk.

Oprichters in dienst bij ServiceNow

Appsee werd in 2012 opgericht door CEO Zahi Boussiba en CTO Yoni Douek. Als onderdeel van de overname treden zowel Boussiba als Douek samen met het R&D-team van Appsee in dienst bij ServiceNow. Ook het intellectueel eigendom van Appsee wordt eigendom van ServiceNow. ServiceNow breidt zijn aanwezigheid in Israël uit met een vestiging in het centrum van Tel-Aviv.

De overname wordt naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van 2019 afgerond. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht