Witold Kepinski - 14 mei 2019

Cisco MindMeld Conversational AI platform wordt open source

Cisco MindMeld Conversational AI platform wordt open source image

Cisco heeft zijn MindMeld Conversational AI platform open source gemaakt. Dit meldt Cisco in een blog op zijn site. MindMeld heeft een AI-platform ontwikkeld dat klanten in staat stelt intelligente en mens-achtige conversationele interfaces te bouwen voor iedere applicatie en elk apparaat. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van gepatenteerd machine learning (ML) technologie.

Cisco zegt hiermee een grote stap te zetten om ontwikkelaars meer uitgebreide en praktische hulpmiddelen te bieden voor het bouwen van conversatietoepassingen door het MindMeld Conversational AI-platform open source te maken. 

In de afgelopen vijf jaar is het MindMeld Conversational AI Platform, dat door Cisco in 2017 werd overgenomen, gebruikt om geavanceerde gespreksapplicaties te bouwen voor enkele van 's werelds grootste organisaties. Door deze ervaring heeft het MindMeld-team veel van de technieken en best practices geformaliseerd om geweldige gesprekservaringen op te bouwen in bedrijfsomgevingen.

Naast dit op Python gebaseerde raamwerk voor machine learning, publiceert Cisco ook uitgebreide documentatie en een stapsgewijze handleiding, het Conversational AI Playbook, bestemd voor toegepaste machine learning engineer. Het Conversational AI Playbook is een van de eerste praktische handleidingen die de stappen beschrijft die nodig zijn om moderne, state-of-the-art gesprekservaringen op te bouwen. Door deze open source-software en begeleidende documentatie beschikbaar te stellen voor partners en ontwikkelaars, is Cisco toegewijd om meer ondernemingen te helpen bij het vinden van succes bij het bouwen en inzetten van een breed scala aan gespreksapplicaties, aldus de vendor.

Cisco DevNet, de bestemming voor ontwikkelaars van alles wat bij Cisco werkt, levert resources, zodat ontwikkelaars eenvoudiger AI-toepassingen voor conversaties kunnen bouwen en testen. Bij het open sourcen van MindMeld en het bieden van rijke bronnen voor ontwikkelaars, zegt Cisco aan een krachtige ontwikkelaarscommunity verder te kunnen bouwen die werkplekken doet veranderen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!