Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2019

Maximumtarieven voor bellen en sms'en van kracht

Bellen en sms'en naar andere lidstaten van de Europese Unie (EU), Noorwegen, IJsland en Lichtenstein is vanaf vandaag voor consumenten goedkoper. Vanaf 15 mei gelden hiervoor maximumtarieven.

Een telefoongesprek naar een andere EU-lidstaat kost voortaan 19 eurocent per minuut, exclusief BTW. Het versturen van sms-berichten kost 6 eurocent exclusief BTW. De maximumtarieven zijn alleen van toepassing voor consumenten; zakelijke gebruikers profiteren hier niet van.

Prijsverschillen aanpakken

Met de nieuwe tarieven wil de EU onder meer een einde maken aan de grote prijsverschillen voor bellen en sms'en in eigen land en naar andere EU-lidstaten. Zo was de prijs voor een gesprek tussen verschillende EU-landen driemaal hoger dan een binnenlands gesprek. Voor het versturen van een sms-bericht moest gemiddeld tweemaal zoveel worden afgerekend als het versturen van een bericht binnen het eigen land.

De maximumtarieven volgen op het afschaffen van de roamingkosten binnen de EU in juni 2017, waarmee Europeanen ook in andere EU-lidstaten zonder extra kosten van hun databundel gebruik kunnen maken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!