Apptio koopt Cloudability

17-05-2019 | door: Witold Kepinski

Apptio koopt Cloudability

Apptio, software die digitale transformatie mogelijk maakt, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om Cloudability, speler in multi-cloud financieel management en FinOps, over te nemen voor een onbekend bedrag.

Het Financial Operations (FinOps) -platform van Cloudability beheert meer dan 9 miljard dollar aan cloud-uitgaven binnen AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. Cloudspace maakt gebruik van data science, machine learning en automatisering om de unit-economie en zakelijke wendbaarheid van de cloud te verbeteren.

"De cloud heeft het traditionele IT-bedrijfsmodel fundamenteel veranderd en maakt digitale transformatie mogelijk in bedrijven van elke omvang. Clouddiensten vormen een aanzienlijke investering voor elk bedrijf en toch is het onmogelijk om de financiële en operationele details van de cloud te beheren, te optimaliseren en te beheren zonder gegevenswetenschap en machine learning", aldus Sunny Gupta, CEO van Apptio. "Met Cloudability wordt Apptio de duidelijke, agnostische marktleider die inzichten, optimalisatie en bedrijfswaarde biedt voor alle technologische investeringen, waaronder openbare cloudservices en hybride infrastructuur."

"Apptio en Cloudability delen al heel lang een toewijding en passie om klanten te helpen bij het navigeren door disruptieve veranderingen met krachtige technologie", zegt Mat Ellis, oprichter en CEO van Cloudability. "Cloudability werd gebouwd om Finance en DevOps bij elkaar te brengen om ervoor te zorgen dat de aanschaf en planning van cloud-resources overeenkomt met het gebruik, dus er wordt geen dollar verspild. Nu met Apptio zijn we klaar om het meest volwassen en krachtige platform op de markt aan te bieden voor cloudmigratie / modernisering, optimalisatie en wendbaarheid. "

Native tools

Oprichters van Cloudability, opgericht in 2011, geloofden dat native tools en spreadsheets van leveranciers niet toereikend waren om de enorme hoeveelheden gegevens over cloudfacturen die werden geproduceerd in multi-cloudomgevingen zoals AWS, Azure en Google te beheren. Tegenwoordig wordt zijn intelligente, responsieve platform vertrouwd door meer dan 250 zakelijke klanten om ervoor te zorgen dat elke dollar die aan de cloud wordt uitgegeven zakelijke waarde biedt.

Container

Het FinOps-platform van Cloudability biedt IT-, financiële en zakelijke teams realtime inzicht in cloud-uitgaven, tot in de puntjes, en voortdurende optimalisatie van cloud-kosten. Facturatie-, gebruiks- en tariefgegevens van cloudproviders worden opgenomen en genormaliseerd voor elke VM, container- en serverloze workload, applicatie, afdeling en gebruiker. Het Platform versterkt de beste praktijken van FinOps door teams in staat te stellen de cloudconsumptie tegen hun budgetten te beheren, terwijl leveranciersmanagement wordt gecentraliseerd voor operationele optimalisatie.

DevOps

De integratie van de technologie van Apptio en Cloudability zal zich richten op cloud / DevOps-mogelijkheden, inclusief diepere gereserveerde instance-planning, voorspellende prognoses, optimalisatie van workflowintegratie naar CI / CD-tools zoals Jira en Slack en rechten op basis van toonaangevende monitoringtools zoals DataDog.

Cloud

Veel cloud-first organisaties zoals Atlassian, BP, Sony en Gannett gebruiken het FinOps-platform van Cloudability om financiële praktijken zoals prognoses, showback en toewijzingen samen te voegen met operationele resultaten zoals provisioning, tagging en analyse. Cloudability heeft ook bijgedragen aan de opkomst van het Cloud Center of Excellence (CCoE), een centraal team van operationele, technische en financiële leiders die zich bezighouden met het beheer en de optimalisatie van interne cloudbronnen.

De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van het boekjaar 2011 van Apptio worden afgerond en is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Totdat de transactie sluit, zal elk bedrijf zelfstandig blijven opereren.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud