Wouter Hoeffnagel - 20 mei 2019

KPN verkoopt NLDC aan DWS

KPN verkoopt zijn datacentertak NLDC aan een fonds dat wordt beheerd door DWS, een wereldwijde investeringsbeheerders in infrastructuur. KPN gaat zich meer richten op het leveren van zijn kern-ICT-diensten.

De verkoop van NLDC is onderdeel van de strategie van KPN om zijn portfolio te vereenvoudigen en de focus te leggen op het leveren van ICT-diensten aan de business. KPN blijft zijn kern-ICT-diensten leveren, zoals security, workspace, cloudtelefonie en hybride cloudoplossingen. Deze diensten worden geleverd uit eigen datacenters en die van NLDC in Nederland; NLDC blijft een preferred supplier van KPN. Daarnaast wordt hiervoor gebruik gemaakt van public cloud-omgevingen zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure.

NLDC beschikt over zes datacenters, waarvan er drie zijn gevestigd in de regio Amsterdam. De overige datacenters staan in Eindhoven, Rotterdam en Groningen. KPN zet de opbrengst van de overname in om haar operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!