F5 toont eerste NGINX services sinds overname op Kubecon Europe 2019

21-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

F5 toont eerste NGINX services sinds overname op Kubecon Europe 2019

F5 Networks kondigt aan tijdens Kubecon Europe 2019 verschillende nieuwe multi-cloud, Kubernetes en DevOps services te tonen. Het is de eerste keer dat F5 zich samen met de services mesh-tak Aspen Mesh en het recent overgenomen NGINX presenteert. Kubecon Europe 2019 wordt van 20 tot en met 23 mei georganiseerd in het Spaanse Barcelona.

Het wordt volgens F5 steeds belangrijker om infrastructuren, applicatie-ontwikkelingsmethodes, processen en (beheer)tools in te zetten die effectieve controle combineren met vrijheid om te innoveren. Temeer omdat veel van de gebruikerservaring digitaal gestuurd is, geleverd via de cloud en ontwikkeld door teams van buiten de traditionele IT-organisatie.

Versie 1.5 van Kubernetes Ingress Controller

NGINX introduceert versie 1.5 van de Kubernetes Ingress Controller, de eerste update na de overname van NGINX door F5. Het biedt ondersteuning voor traffic splitting en verbeterde content-gebaseerde routing, wildcard certificaten, ExternalNames en de Prometheus-support. Verder is de beschikbaarheid van Helm Chart toegevoegd. Door de overname is Helm Chart de meest toegepaste Ingress controller geworden, met een vertegenwoordiging van zo’n 79 procent. F5 en NGINX spelen samen in op NetOps en DevOps klanten die zowel traditionele als moderne applicaties gebruiken.

Aspen Mesh is één van de eerste projecten uit F5’s incubation-programma. Aspen Mesh is een volledig ondersteunde service mesh gebouwd op Istio. Veel container orchestration tools zoals Kubernetes hebben de bouw en uitrol van microservices makkelijker gemaakt, maar runtime issues bleven vaak terugkomen. Aspen Mesh pakt dit aan door de complexe microservices architectuur eenvoudig beheerbaar te maken.

Multi-cloud applicatieservices

F5 toont op Kubecon Europe 2019 verder multi-cloud applicatieservices die ook integratie bieden met CI/CD toolketens en automation en orchestration oplossingen. De nieuwe cloud services zijn cloud-native applicatieservices met self-service mogelijkheden. De diensten spelen in op de behoefte naar microservices en container-omgevingen, en worden geleverd via een pay-as-you-go model in de AWS Marketplace.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud