Citrix lanceert Workspace voor Google Cloud

Robert Enslin

21-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Citrix lanceert Workspace voor Google Cloud

Citrix breidt Citrix Workspace uit naar Google Cloud. Het bedrijf wil klanten met deze stap meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden bieden bij een overstap naar de cloud.

Dit heeft Citrix bekend gemaakt op Citrix Synergy, dat deze week plaatsvond in Atlanta in de Verenigde Staten. “Bedrijven verplaatsen steeds meer apps naar de cloud en willen dat werknemers die overal en altijd gemakkelijk en veilig kunnen gebruiken”, zegt David Henshall, President en CEO van Citrix. “Met Citrix Workspace voor Google Cloud kunnen onze klanten hun digitale transformatie versnellen en hun mensen een simpele, intuïtieve gebruikservaring bieden.”

Investeren in de cloud

“Veel van onze klanten hebben flink geïnvesteerd in software en infrastructuren, maar willen ook in de toekomst in de cloud investeren”, zegt Rob Enslin, President Global Customer Operations van Google Cloud. “Door onze partnership met Citrix verder uit te breiden, kunnen we die klanten helpen de apps waarvan ze afhankelijk zijn, overal op een veilige manier te gebruiken.”

Met Workspace dringt Citrix de hoeveelheid tools die werknemers nodig hebben voor hun werk terug. De oplossing biedt werknemers via single sign-on toegang tot een omgeving waarin alle apps en informatie die ze nodig hebben zijn verzameld. Standaard omvat deze omgeving integratiefunctionaliteit voor ruim 150 zakelijke applicaties zoals Salesforce, Workday, SAP Ariba en SAP Concur, ServiceNow, Microsoft Outlook en G Suite.

Een slimmere aanpak

Met behulp van machine learning en eenvoudige workflows maakt Citrix Workspace de werkomgeving overzichtelijker en slimmer, en worden gebruikers begeleid bij hun werk. Workspace bevat 100 micro-apps die voor veelgebruikte softwareservices, waarmee taken op basis van prioriteit en relevantie automatisch worden aangeboden aan gebruikers. Dit helpt werknemers hun werk in minder stappen en daardoor efficiënter te voltooien. De oplossing bevat ook nieuwe integratiefunctionaliteit voor samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Slack.

Citrix meldt daarnaast Desktop-as-a-Service in de planning te hebben. Dit maakt het voor IT-afdelingen eenvoudiger om een consistente en veilige werkomgeving in de cloud te bieden. In die omgeving hebben werknemers de beschikking over hun eigen desktop en alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Denk hierbij aan SaaS-applicaties, cloudservices, fileshares, kantoorapplicaties in de cloud en diverse bedrijfsmiddelen.

Security

Citrix meldt dat op Citrix Workspace een dynamisch beveiligingsbeleid wordt toegepast om een goede balans tussen flexibiliteit en de noodzaak van een goed beveiligde omgeving te creëren. De oplossing zorgt ook voor volledige registratie van beveiligingsbedreigingen en de geautomatiseerde afhandeling daarvan, voor analyse door beveiligingsexperts en export naar andere analyseplatforms via de geplande integratie met Splunk.

Het aantal SaaS-, web- en mobiele apps waarmee wordt gewerkt binnen het gemiddelde bedrijf neemt toe, net als het aantal apparaten waarop die apps worden gebruikt. Dat maakt bedrijven steeds kwetsbaarder voor aanvallen en datadiefstal. Citrix speelt hierbij in met nieuwe functionaliteit om apps en informatie binnen de digitale werkplekken te beschermen tegen malware, waaronder keyloggers. Ook wordt endpoint- en browser security geboden voor alle verbindingen met Citrix Virtual Apps and Desktops, zowel vanaf persoonlijke als beheerde apparaten.

Een ongeëvenaarde ervaring

Ruim de helft van alle verkeer op het web gaat van en naar bots. Dit kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en leiden tot vertraging bij zakelijke transacties. Om organisaties hiertegen te wapenen is

Citrix Workspace is voorzien van nieuwe mogelijkheden om bots te detecteren op basis van gedrag, waarbij gebruik wordt gemaakt van Application Delivery Controller Citrix ADC. Dit helpt bedrijven aanvallen zoals password spraying, credential stuffing en content scrapping tegen te gaan en verlies van omzet en gegevens voorkomen.

Risico-indicatoren en gebruikers- en entiteitsinventaris uit Microsoft's Graph Security API zijn geïntegreerd in Citrix Analytics. Dankzij deze integratie beschikken beveiligingsteams over een eenduidig beeld van bedreigingen in alle Citrix- en Microsoft-oplossingen, waardoor ze sneller en efficiënter maatregelen kunnen nemen om die tegen te gaan.

Een betere manier van werken

"Technologie is één van de stimulansen van innovatie, maar kan helaas soms ook een barrière vormen voor productiviteit en voortgang", aldus Hough. "De missie van Citrix is het leveren van de beleving, beveiliging en keuzevrijheid die onze klanten nodig hebben. Daardoor zijn zij minder bezig met het managen van technologie en meer met het bieden van een optimale werknemersomgeving. En dat zie je terug in de resultaten."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud